Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Στουρνάρας: Νέα καθυστέρηση θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση...

Προειδοποίηση ότι αν η αξιολόγηση καθυστερήσει, η ελληνική οικονομία θα κινδυνεύσει να χάσει το τρένο εξόδου από την κρίση απευθύνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στην «Κ». «Παρά τα προβλήματα και τις οπισθοδρομήσεις», σημειώνει ο κεντρικός τραπεζίτης, «σήμερα έχει καλυφθεί πάνω από το 90% της δημοσιονομικής προσαρμογής και όχι μόνο αυτής. Επομένως, δεν δικαιολογείται καθυστέρηση, η οποία, αν συμβεί, θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση».

Ετοιμάζεται δασμολογικός πόλεμος ; «Αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς η Ε.Ε. θα αναγκαστεί να ανταποδώσει» ...

Στην περίπτωση που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εφαρμόσει μέτρα για την προστασία των αμερικανικών βιομηχανιών έναντι του ανταγωνισμού από το εξωτερικό, η Ευρώπη θα είναι υποχρεωμένη να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς 35% στα γερμανικά αυτοκίνητα που παράγονται σε εργοστάσια στο Μεξικό ή αλλού και εισάγονται στις ΗΠΑ, καθώς όπως επιχειρηματολογεί αυτό θα δημιουργούσε περισσότερες θέσεις εργασίας στο αμερικανικό έδαφος.