Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η Ν.Δ επαναλαμβάνει τα .: Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα για τον Αλ. Τσίπρα...

Τέσσερα ερωτήματα σχετικά με την πορεία την αξιολόγησης που διατυπώθηκαν χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή θέτει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον ότι «αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα».
Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. επισημαίνεται ότι τα εν λόγω ερωτήματα θα τίθενται καθημερινά «μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις. Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει».
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία ρωτά τον Πρωθυπουργό: 

Ο εκτροχιασμός του προϋπολογισμού του 2016 ...

Αυτές τις μέρες η Ελληνική Στατιστική Αρχή επεξεργάζεται στοιχεία που έλαβε από το γενικό λογιστήριο του Κράτους, τα οποία δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός του 2016 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα, της τάξης του 3% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5%. Δηλαδή σημειώθηκε ιλιγγιώδης υπέρβαση της τάξεως των 4,5 δις..

Η κυβέρνηση επέβαλε δηλαδή στους πολίτες επτά φορές βαρύτερη λιτότητα, δηλαδή νέους φόρους, από την πολύ βαριά μνημονιακή συμφωνία του 2015.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκτροχιασμό προϋπολογισμού στα χρόνια του μνημονίου. Πρόκειται για μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μοιράσει κατά το δοκούν τα χρήματα που πήρε από όλους μας.