Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφή σε ενημέρωση και παραγωγή ...

Όταν μιλούν οι αριθμοί (10).
Τα αποτελέσματα στον χώρο της ενημέρωσης τα βλέπουμε καθημερινά: Λουκέτα, ανεργία και στο βάθος… έλεγχος της ενημέρωσης δια της κατάργησης της πολυφωνίας.
Ο κλάδος είναι ευαίσθητος από κάθε πλευρά και στα στοιχεία που παραθέτω σήμερα θα διαπιστώσετε πως κατακρημνίστηκε το 2012 και το 2013, όταν άρχισε να αχνοφαίνεται μια ανοδική πορεία. Η ανοδική αυτή πορεία συνεχίστηκε θεαματικά και εδραιώθηκε το 2014. Το 2015, όμως, ξεκίνησε και πάλι μια πτωτική πορεία, η οποία πήρε δραματικές διαστάσεις
Η απόδειξη έρχεται με τους αριθμούς (με έμφαση στις υπογραμμίσεις):

Το τέλος είναι κοντά, είτε συμφωνήσουν είτε διαφωνήσουν!

Μπορούν να συμφωνήσουν με τους δανειστές. Μπορούν και να μην συμφωνήσουν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, από την στιγμή που ο πάνσοφος ελληνικός λαός τους παρέδωσε τις τύχες του στα χέρια τους. Στο τέλος – τέλος δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Συμφωνήσουν  ή δεν συμφωνήσουν, η αποτυχία είναι απολύτως βέβαιη.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι αν συμφωνήσουν τώρα με τους δανειστές αγοράζουν χρόνο και ότι μπορεί στη συνέχεια να προκύψει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ένα οποιοδήποτε παράθυρο και να παραμείνουν έτσι στην εξουσία. Πιστεύουν, δηλαδή, ότι ένας συνδυασμός εκλογικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη θα μπορούσε να εξαφανίσει το ελληνικός χρέος και την λιτότητα. Ίσως πρόκειται για την τελευταία και πιο επικίνδυνη αυταπάτη του κ. Τσίπρα και των επιτελών του.

Η μεσαία τάξη με μάτι που γυαλίζει ...

Α​​ν δεν ανήκετε στην κατηγορία των «Μπακουνιστών-Λενινιστών», που στα νιάτα τους περιφρονούσαν τα προϊόντα της «δεξιάς και αμερικανικής υποκουλτούρας», όπως επισημαίνει κι ένα σημαίνον κυβερνητικό στέλεχος, θα έχετε πολύ πιθανά δει την εξαιρετικά δημοφιλή, στην εποχή της, ταινία «Ρόκι», όπου ο Σιλβέστερ Σταλόνε υποδύεται έναν μποξέρ, τον Ρόκι Μπαλμπόα, ο οποίος ξεκίνησε από χαμηλά αλλά κατάφερε να δοξαστεί φτάνοντας στην κορυφή του αθλήματος. Στο «Ρόκι 3», ο ήρωάς μας επιτυχημένος πλέον απειλείται από έναν ανερχόμενο μποξέρ, τον Κλάμπερ Λανγκ, ο οποίος χλευάζει και προκαλεί τον Ρόκι σε αγώνα. Ο διψασμένος για δόξα και κοινωνική άνοδο Λανγκ κερδίζει την πρώτη μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ακριβώς γιατί διαθέτει «το μάτι της τίγρης» (απ’ όπου και το διάσημο σάουντρακ της ταινίας, «Eye of the Tiger», που το γνωρίζετε εφόσον βεβαίως δεν ακούγατε μόνο κλασική μουσική ή αντάρτικα), το πάθος δηλαδή που έχουν οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Στη ρεβάνς, ο Ρόκι, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε βρει εκ νέου εκείνες τις δυνάμεις και τις αξίες που τον ανέδειξαν, μάχεται με τέτοιο πνεύμα που αφήνει έκπληκτους τους πάντες και κυρίως τον αντίπαλό του, που θα πέσει νοκ άουτ στη συνέχεια.