Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Και σεις τι θα κάνατε;

Ερωτούν και ξαναρωτούν οι δημοσιογράφοι...."και σεις τι θα κάνατε;" Για το "αφορολόγητο" και τις συντάξεις. Αλλά απάντηση δεν παίρνουν και ξαναρωτούν.

Και για τα δύο θέματα "αφορολόγητο" και συντάξεις έχω γράψει επανειλημμένως. Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ούτε γνωρίζω τα σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και των δανειστών.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λειτουργεί στο σκοτάδι μακριά από τα μάτια τρίτων που ίσως θα την επέκριναν.
Πάντως στο ερώτημα "και σεις τι θα κάνατε;" θα απαντούσα ως εξής:

Στο ρατσιστικό σύμπαν του Καρανίκα ...

O Νίκος Καρανίκας επιχειρεί από καιρού εις καιρόν να εισβάλει στο κάδρο της καθημερινής επικαιρότητας. Προφανώς ψάχνει να βρει έναν τρόπο για να δικαιολογήσει τη θέση εργασίας που κατέχει στο Δημόσιο, η οποία δεν είναι και τυχαία. Κοτζάμ σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού είναι και όχι ο καφετζής του Μαξίμου. Πιθανότατα ο Καρανίκας θέλει να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ, καθώς για την πλειοψηφία της κοινωνίας αποτελεί μια κλασική περίπτωση ανθρώπου που «βολεύτηκε» σε μια καλοπληρωμένη κυβερνητική θέση λόγω της κομματικής του ιδιότητας.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους εξόδου από το ευρώ εδώ και τώρα!

Διαπιστώνουμε τελευταία μια μοιρολατρία όσον αφορά στην αναζωπύρωση της συζήτησης περί εξόδου από το ευρώ ή κάνω λάθος;

Γίνεται κάθε τόσο μια φασαρία μετά από κάποια σχετική δήλωση «σχετικού λαγού», αλλά στην ουσία δεν μπαίνει ποτέ κανείς!

Λες και όλοι έχουν συνωμοτήσει για να βρεθούμε ξαφνικά χωρίς κανένα νόμισμα!

«Αυτοί θα μας βγάλουν από το ευρώ», «πάμε ολοταχώς για διπλό νόμισμα», «είχαν σχέδιο», «ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία», «τα λέγαμε, αλλά ποιος άκουγε», ακούμε τις ψιθυριστές διαπιστώσεις στις παρέες και στα πολιτικά πηγαδάκια.

Λες και το έχουν πάρει όλοι απόφαση και έχουν υποταγεί στη μοίρα τους!

Και το χειρότερο: Καλούνται να πουν τη γνώμη τους (εκθειάζοντας τα… οφέλη από την επιστροφή σε «εθνικό» νόμισμα όλοι οι γραφικοί ή σκόπιμοι δραχμιστές, αλλά δεν έχουμε ακόμη ακούσει στον δημόσιο διάλογο την αντίθετη άποψη.

Το στοίχημα του Πασκάλ ...

Τώρα εξηγούνται πολλά. Αναφέρομαι στο άρθρο του πρωθυπουργικού συμβούλου και περί τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις αναφορές του στα διαφορετικά αναγνώσματα Αριστερών και Δεξιών  όταν ήταν νέος. «Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες. ....Όλες αυτές οι κουβέντες ήταν που μας έκαναν να διαφέρουμε από τους δεξιούς, τους δαπίτες και τις δαπίτισσες. Εκείνοι διαβάζανε «4 τροχούς», «Moto» και «Marie Claire», όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία..