Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση μισθών και εισοδημάτων ...

Όταν μιλούν οι αριθμοί (8).
Είναι γνωστό και το έχουν όλοι νιώσει στο πετσί τους: Η κρίση χτύπησε τα εισοδήματα των νοικοκυριών και μείωσε δραματικά τις καταναλωτικές τους δαπάνες. Τα στοιχεία για το 2012 και το 2013 είναι δραματικά.
Θα διαπιστώσετε (υπογραμμισμένα) όμως ότι το 2014 έχουμε για πρώτη φορά αύξηση (έστω και μικρή) μισθών και εισοδημάτων και άνοδο της καταναλωτικής δαπάνης. Τα πράγματα επιδεινώνονται αρχής γενομένης το 2015 και μέχρι σήμερα. (Προφανώς επειδή την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν οι… προστάτες των φτωχών και των αδυνάμων)!
Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρουσιάστηκε… αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, επειδή (με την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους! (Διότι, ως γνωστόν, θα… καταργούνταν!
Και οι αριθμοί:

Η σιωπή είναι συνενοχή;

Σε αυτήν μου την γραφή δεν θα σπαταλήσω επιχείρημα για το πόσο κακή ή επιζήμια για την χώρα είναι η  κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του. Άλλωστε δεν χρειάζονται επιχειρήματα διότι είναι γνωστά από τα αποτελέσματα της. Καθημερινά η ζωή μας γίνεται χειρότερη   Όμως είμαι πεπεισμένος ότι ενώ η καθημερινότητα μας έχει μια εντελώς κάθετη πτώση, εμείς μαθαίνουμε ελάχιστα από ότι έχει συμβεί στην χώρα μας. Επίσης δεν θα γράψω αράδες για μια συγκεκριμένη σκέψη που έχω στο μυαλό μου περίπου ένα χρόνο.  Λίγες γραμμές θεωρώ ότι είναι αρκετές για να πω ότι σκέφτεται και υποπτεύεται όλος ο κόσμος.

Το πλαστικό κουταλάκι που λύγισε τον επαναστάτη ...

Από τους 14 τελευταίους πρωθυπουργούς της Βρετανίας εκτός των Ουίνστον Τσώρτσιλ, Τζέιμς Γκάλαχαν και  Τζον Μέιτζορ που δεν είχαν πάει πανεπιστήμιο, τον Νέβιλ Τσέιμπερλεν που είχε πάει στο Μέιτζορ Σάιενς Κόλετζ του Μπίρμινχαμ και τον Γκόρντον Μπράουν που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, οι υπόλοιποι εννέα ήταν απόφοιτοι της Οξφόρδης.

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που κάνει την Οξφόρδη να ακούγεται σαν το πανεπιστήμιο του δεξιού κατεστημένου.  Όσο όμως η Οξφόρδη είναι  σχολείο του Άνθονι Ίντεν και του Χάρολντ Μακ Μίλαν είναι  του Ιντιπέντεντ Λεφτ και του σοσιαλιστή καθηγητή πολιτικής θεωρίαςΤζ. Ντ. Ειτζ Κόουλ, που δίδαξε από το 1944 μέχρι το 1957. Η Οξφόρδη στελέχωνε και τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος. Σαν ένα γινγ και γιανγκ που συγκρατούσε την Βρετανία όταν πήγαινε να γίνει καπιταλιστική ζούγκλα ή σοσιαλιστικό χάος.