Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Οδικό χάρτη για το Brexit δημοσιοποιεί την Πέμπτη η Τ. Μέι ...

Οδικό χάρτη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις διαπραγματεύσεις γύρω από το Brexit θα δημοσιοποιήσει την Πέμπτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Καθίζηση και στα τουριστικά έσοδα ...

Το πέτυχαν και αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στα δυο χρόνια της «διακυβέρνησής» τους τα έσοδα από τον τουρισμό – το μοναδικό «ζεστό» χρήμα που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης έμπαινε και μάλιστα αυξανόμενο στη χώρα – μειώθηκαν κατά 6.6%.
Όπως θα διαπιστώσετε, τα έσοδα μειώθηκαν παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ο τουρισμός τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της αχαρακτήριστης διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού εκ μέρους της κυβέρνησης.
Θα δείτε επίσης πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ο τουρισμός βρισκόταν σε άνοδο χωρίς πουθενά να σημειώνεται μείωση εσόδων, τα οποία ακολουθούσαν την ανοδική πορεία του τουριστικού ρεύματος.
Και τέλος θα διαπιστώσετε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιορίστηκαν δραστικά τα ταξίδια και οι διακοπές των Ελλήνων, ενώ μειώθηκε και η κίνηση στα ελληνικά λιμάνια.

Και οι αριθμοί:

Σεβαστάκης του ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφή το Grexit – Δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια ...

Υπάρχουν και ορισμένοι ΣΥΡΙΖΑιοι που ΤΡΕΜΟΥΝ για την βόμβα που ορισμένοι συνάδελφοί τους έβγαλαν στο "γήπεδο" για να παίξουν μπαλίτσα...

«Καταστροφή» αποκάλεσε την έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, με αφορμή τις τοποθετήσεις Ξυδάκη.

Όπως εξήγησε, «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας , όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

Τελευταίες εκλάμψεις ...

Κάτι τέτοιες εμφανίσεις δίνουν ένα προαίσθημα του τέλους, καθώς αντανακλούν την αρχή της ιστορίας με τρόπο ειρωνικό. Εννοώ τον Αλέκο τον Φλαμπουράρη, τον καραβοτσακισμένο παππού της κυβέρνησης, ο οποίος πραγματοποίησε μια ξεκούδουνη επανεμφάνιση, θαρρείς για να αποδείξει σε όσους δεν ήθελαν να το πιστέψουν ότι τόσο καιρό κοιμόταν και, τώρα, ξύπνησε και νομίζει ο καημένος ότι είμαστε στην άνοιξη του 2015. Δεν εξηγείται λογικά αυτή η επανεμφάνιση, παρά μόνον αισθητικά: ας τη δούμε σαν μια προθανάτια έκλαμψη του ασθενούς, δηλαδή της κυβέρνησης.