Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το Εικονοστάσιο της Αριστεράς...

Προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κύριε διευθυντά

Ο συνεργάτης σας Στέφανος Κασιμάτης (Φαληρέας) αναφέρεται με ακρίβεια στη «βλακεία της ελληνικής Δεξιάς» περιγράφοντας τα αίτια της εξακολουθητικής αδυναμίας που δείχνει η ελληνική κοινωνία προς την Αριστερά. Κι έχει απόλυτο δίκιο όταν προβλέπει πως δεν υπάρχει σωτηρία για τον τόπο για όσο διάστημα η Αριστερά και οι ιδέες της αποτελούν λατρευτικό τοτέμ για τη χώρα και τον λαό. Δυστυχώς, καμία πολιτική παράταξη στον τόπο δεν τολμάει να αμφισβητήσει ευθαρσώς αυτή την ιερότητα του ντόπιου μαρξιστικού εικονοστασίου.

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έτσι βούλιαξε το ΑΕΠ ...

Όταν μιλούν οι αριθμοί (1).

Δεδομένης της σημερινής μαύρης επετείου και δεδομένου ότι αυτόν τον καιρό (και παράλληλα με άλλες… καρναβαλικές εκδηλώσεις) εκτυλίσσονται διάφορες «γιορτές» ανά την χώρα για τα δύο χρόνια από την «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», αξίζει νομίζω, με μια σειρά άρθρων, να αφήσουμε να μιλήσουν οι αριθμοί – σε ποια κατάσταση παρέλαβε τη χώρα η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012 και σε ποια κατάσταση την παρέλαβαν και πώς την κατάντησαν στα επόμενα δύο χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της «περήφανης διαπραγμάτευσης».
Σημειώστε ότι όλα τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι άξονες της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ...

Έχοντας ήδη θέσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται για μία ακόμα κατά μέτωπο επίθεση κατά της συγκυβέρνησης.

Στη…γενέθλια ημέρα της πρώτης φοράς Αριστερά και σε σκηνικό Πολιτικής Επιτροπής της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μία ιδιαιτέρως σκληρή ως προς τους τόνους της ομιλία για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αιχμή της παρέμβασής του το συνολικό απολογισμό της "πλέον αδίστακτης και επιζήμιας κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα, μετά τη Μεταπολίτευση", όπως θα επισημάνει χαρακτηριστικά.

Στ. Μάνος : Πρέπει (Οι ΤσιπροΚαμμένοι που κάνουν πως κυβερνούν...) να φύγουν το συντομότερο. Καταστρέφουν τη χώρα!

 - Κύριε Μάνο, με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ, ο πλανήτης φαίνεται να μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά. Πώς διαμορφώνεται από δω και πέρα, η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον παγκόσμιο χάρτη;
Κάθε σοβαρός Έλληνας ξέρει πως η πολιτική μας, μεταπολεμικά, ήταν πλήρως εξαρτημένη από τις ΗΠΑ. Και στο επίπεδο των εξοπλισμών και στις διεθνείς σχέσεις. Μπορεί  να τους βρίζαμε, να τους θεωρούσαμε «φονιάδες των λαών» και ένα σωρό άλλες γραφικότητες αλλά στα δύσκολα τρέχαμε σε αυτούς να μας βοηθήσουν. Ο «αντιαμερικανισμός» ήταν κάτι σαν εθνικό άλλοθι που εξυπηρετούσε την αριστερή κουλτούρα στο εσωτερικό αλλά κάθε φορά που φτάναμε στο αδιέξοδο ο «θείος Σαμ» είχε τον τρόπο του να μας ξελασπώνει. Στην πρώτη ομιλία του, ο νέος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα πάψει να νοιάζεται για άλλους. Μόνο για την ίδια την Αμερική. Απλά, ρεαλιστικά, κυνικά. Και αυτό είναι ένα ιστορικό όριο στη στροφή της Αμερικανικής πολιτικής.