Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Έλεος με την επιπολαιότητα και την προπαγάνδα!

Βρισκόμαστε πια στα όρια του εθνικού μιθριδατισμού, που έχει οδηγήσει σε εθνική αδράνεια.

Ιστορικά, τέτοιου είδους καταστάσεις ενισχύονται επικίνδυνα όταν μια χώρα – και ειδικά μια χώρα όπως η Ελλάδα – κυβερνάται από δημαγωγούς που ενδιαφέρονται μόνο για την προπαγάνδα.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Προκειμένου να παραστήσουν τους… γενναίους, παίρνουν μια ιδέα και την κάνουν σημαία, διατυμπανίζοντάς τη και μετά τη μαζεύουν – γεγονός που κάθε φορά οδηγεί σε εθνικές ταπεινώσεις.

Στις 9 Ιανουαρίου, με έγγραφό του στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ανακοίνωσε πως «η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους».

Πλησιάζει το «κούρεμα» λόγω ιδεοληψιών ...

Εγκλωβισμένο στις ολιγωρίες και τις κομματικές της ιδεοληψίες διατηρεί η κυβέρνηση το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας «ζωντανά» τα σενάρια για «κούρεμα» καταθέσεων.

Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, κάθε μέρα που περνά χωρίς να ψηφίζονται από την Βουλή μια σειρά από διατάξεις απαραίτητες για την ανάκαμψη των τραπεζών, τόσο απειλούνται με αποψίλωση τα διαθέσιμα κεφάλαια τους. Συγκεκριμένα:

- Η καθυστέρηση στην ψήφιση των εξωδικαστικού διακανονισμού των χρεών, παρά την συμφωνία επ’ αυτού του θέματος με την τρόικα, κρατά παγωμένο το θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων. Παράλληλα, δεν επιτρέπει στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ασκήσουν τον βασικό τους ρόλο που είναι η παροχή χρηματοδοτήσεων στην οικονομία.

Τατσόπουλος τρολάρει Μουλόπουλο: Το αρχέτυπο του δαιμόνιου επιχειρηματία ...

Μία άκρως καυστική ανάρτηση δημοσίευσε σήμερα στο προφίλ του στο Facebook o Πέτρος Τατσόπουλος, με την οποία σκιαγραφεί το ...προφίλ του Βασίλη Μουλόπουλου.

Η είδηση της ανάληψης της τύχης του ΔΟΛ από τον έως και χθες πρόεδρο του Δ.Σ. της Αυγής δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον πρώην βουλευτή, που χαρακτήρισε στην ανάρτησή του τον κ. Μουλόπουλο, «δαιμόνιο επιχειρηματία», ο οποίος καλείται να εφαρμόσει την επιτυχία της «Αυγής» στις εφημερίδες του ΔΟΛ, να μην «πέσουν κάτω από χίλια φύλλα».

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

Άγιος Αλέξης και άγιος Νικόλαος. Μεγάλη η Χάρη τους!

Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπρεπε να την έχουμε εφεύρει. Οφείλουμε πολλά στον Αλέξη, στον Νίκο και στα άλλα τα παιδιά. Συμμετέχουμε καθημερινά σε μία μεγάλη και λυτρωτική εθνική συνεδρία ψυχοθεραπείας. Σκεφτείτε πόσες φορές θα έπρεπε να ζήσουμε για να συναντήσουμε τόσους αστέρες! Κι εδώ είναι όλοι μαζεμένοι. Σαν να μιλάμε για μία σπάνια σύνοδο πλανητών!

Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν μία φορά στο τόσο. Εδώ δεν υπήρξε απλά μία συνωμοσία του Σύμπαντος για να προκύψει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που ζούμε όλοι μας. Το πιο πιθανό είναι να έπαιξαν χαρτιά οι άγγελοι του ουρανού με τον διάβολο και ο ακατανόμαστος να τους πήρε ακόμη και τα σώβρακα. Και στο τέλος να αντάλλαξε τα κέρδη του με αυτή την φάρσα που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…