Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σοκ και Δέος στην ενημέρωση για έναν «άψογο στρατιωτικό βηματισμό»!

Με όσα συμβαίνουν (με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) τον τελευταίο καιρό στην ενημέρωση (επιθέσεις, νόμοι, αντισυνταγματικές παρεμβάσεις και διαγωνισμοί – παρωδίες, μηνύσεις, αγωγές, απαιτήσεις για υπέρογκα ποσά, συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου), κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ζούμε στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα του Πρωταγόρα, δασκάλου των γιων του Περικλή, που δίδασκε ότι σε κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος.

Στην Ελλάδα του Ανάξαρχου, δασκάλου του Μεγαλέξανδρου, που δίδαξε την παρρησία και την ελευθερία της γνώμης.

Στην Ελλάδα, του Ξενοφώντα και του Θουκυδίδη, των πρώτων πολεμικών ανταποκριτών που άφοβα και ελεύθερα πρόβαλλαν τις απόψεις τους για γεγονότα και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα

Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια αλυσιδωτή συνεχής απόπειρα φίμωσης του Τύπου και των δημοσιογράφων, εξόντωσης των λειτουργών του Τύπου, εξουθένωσης και καθυπόταξής τους.

Ντέισελμπλουμ: Οι Έλληνες έζησαν πάνω από τις δυνάμεις τους ...

«Οι Έλληνες, με την έλευση του ευρώ, έζησαν πάνω από τις δυνάμεις τους», υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, επιχειρώντας να εξηγήσει τα αίτια διόγκωσης του ελληνικού χρέους.

«Η θέση πως τα χρέη της Ελλάδας μαζεύτηκαν επειδή θέλαμε να σώσουμε τις τράπεζες, δεν αποτελεί “ολόκληρη αλήθεια”» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στη φλαμανδική εφημερίδα «De Tijd».

«Την περίοδο αυτή, ο πλούτος αυξήθηκε πάρα πολύ και τα νοικοκυριά δαπανούσαν έως και 40% περισσότερο» ανέφερε, προσθέτοντας πως «σε μια δεδομένη στιγμή, δεν ήταν πλέον σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να έλθουν οι χώρες της Ευρωζώνης για να τους βοηθήσουν».

Η κυβέρνηση διαλύεται...

Αν η  οικονομική δραστηριότητα εξαρτάται κατά 80- 90% από την ψυχολογία και το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγικών τάξεων, το υπόλοιπο 10-20% αφορά την ύπαρξη καταθέσεων και ρευστότητας ικανών να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια και κατανάλωση.
Στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο απουσιάζουν όλα τα παραπάνω. Το να περιμένεις βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτό το περιβάλλον είναι σαν να περιμένεις να χιονίσει στη σελήνη.
Την Άνοιξη του 2015 κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθημερινά διαβεβαίωναν πως η συμφωνία κλείνει από μέρα σε μέρα. Κάποιοι δεν δίσταζαν μάλιστα να διαβεβαιώνουν πως η συμφωνία είχε επιτευχθεί και καθαρογράφεται...
Στην πραγματικότητα συμφωνία δεν υπήρχε με αποτέλεσμα να πάμε στο δημοψήφισμα εκτόνωσης-χειραγώγησης και τα capital controls των οποίων το κόστος η χώρα θα πληρώνει για δεκαετίες.

Συνωστισμός νέων (όχι μόνο ηλικιακά) για να στελεχώσουν την ΝΔ του @kmitsotakis !!!

Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το κόμμα για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κόμμα... Η Πειραιώς έθεσε το ερώτημα εμμέσως πλην σαφώς – μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών. Κάλεσε τους απλούς πολίτες να ενταχθούν και να ενεργοποιηθούν στη Ν.Δ. σε μια συγκυρία που η πολιτική δεν θεωρείται «αποκατάσταση» ούτε τιμή για όσους έχουν «κολλήσει» ένσημα, αλλά μάλλον, απωθεί. Στο προσκλητήριο και στις διαδικασίες αυστηρών συνεντεύξεων που ακολούθησαν, ανταποκρίθηκαν πολλοί. Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα τα πρώτα 15 πολιτικά στελέχη που εντάσσονται στην οικογένεια της Πειραιώς μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία.

Το Σύνταγμα που χρειαζόμαστε ...

Το Σύνταγμα, αυτό που ονομάζουμε Καταστατικός Χάρτης της χώρας, εξ ορισμού πρέπει να είναι φιλελεύθερο. Κι αυτό διότι τα Συντάγματα δεν φτιάχνονται για να περιγράψουν μόνο τις αρμοδιότητες κάθε εξουσίας. Προέκυψαν ως ανάγκη για τον περιορισμό αυτών των εξουσιών, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Υπό την έννοια αυτή είναι πολύ σημαντικό ότι μια ομάδα πολιτών κατέθεσαν στον δημόσιο διάλογο μια ολοκληρωμένη πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση. Προσοχή: δεν κατέθεσαν κάποιες σκόρπιες ιδέες, που έχουμε όλοι μας, αλλά ένα ολόκληρο κείμενο Συντάγματος. Η πρωτοβουλία ήταν του κ. Στέφανου Μάνου και για το εγχείρημα συνεργάστηκαν μαζί με τον κ. Μάνο οι κ.κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Παναγής Βουρλούμης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Γιάννης Κτιστάκις και Φίλιππος Σπυρόπουλος. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το κείμενο τους προσπαθεί να επιτύχει δύο πράγματα: «αφενός να αιμοδοτήσει την δημοκρατική και κοινοβουλευτική μας παράδοση, καθώς και την παράδοση στο “κοινωνικό κράτος δικαίου”, και αφετέρου να εκσυγχρονίσει τους θεσμούς, αποτολμώντας τομές και δημιουργώντας παράλληλα ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη και τις ελευθερίες μας, με αίσθημα εμπιστοσύνης στο κράτος».