Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, Τσίπρα της «αγκιτπρόπ» ...

«Αν με ρωτούσαν αν προτιμώ κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση, θα απαντούσα εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση»: Η ιστορική φράση ανήκει στον Τόμας Τζέφερσον, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να συμφωνεί καθόλου μαζί του.

Συγγνώμη που επιμένω στο θέμα του Τύπου, αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο μέγεθος στη Δημοκρατία.

Και η συνομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (όπου, λέει, εργάστηκε στο γραφείο της κυρίας Νοτοπούλου) με συμβασιούχους οπαδούς του ήταν ενδεικτική και άκρως αποτροπιαστική.

«Εμείς δεν διαβάζουμε εφημερίδες», του απάντησαν όταν προσπάθησε να τους πει πως τα προβλήματα που του ανέφεραν δεν είναι πραγματικά και πως αυτά τα κατασκευάζει ο Τύπος.

Ησύχασε, όμως, όταν τον διαβεβαίωσαν (οι οπαδοί του) πως δεν διαβάζουν εφημερίδες και τους απάντησε: «Καλά κάνετε, έχετε την υγειά σας»!

Αυτή είναι η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες που εξευτελίζει τον Παππά...

Δυόμιση μήνες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιοποιήθηκε σήμερα η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης που έγινε τυπικά από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου, αφορούσε στις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών  κατά του νόμου της κυβέρνησης 4339 του 2015  και όπως ανακοινώθηκε «εκρίθη ότι αντίκεινται στο σύνταγμα, άρθρο 15, οι διατάξεις του εν λόγω νόμου (4339 του 2015 άρθρο 2 παράγραφος 2) με τις οποίες ανατέθηκαν στον υπουργό οι αρμοδιότητες για τη διαγωνιστική διαδικασία».

Συγκεκριμένα με την απόφαση ακυρώθηκαν:

Ξεπαγιάζοντας στο Καράκας...

Ενας υπουργός ονόματι Μουζάλας επαιτεί τη χαμένη του ευπρέπεια. Για τους μετανάστες που ζουν σε σκηνές θαμμένες κάτω από το χιόνι αναλαμβάνει, είπε, την ευθύνη. Σε ποιον περισσεύει η ευθύνη για να τη δώσει στον επαίτη; Απλώς ξέρει ότι η λέξη δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τα εκατομμύρια που έδωσε η Ε.Ε. και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ή χάθηκαν κάπου στα ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα; Ενας δημοτικός υπάλληλος, άνευ ονόματος, διαπιστώνει ότι το ωράριό του, άρα η ευθύνη του, περατώθηκε με επιτυχία και κλείνει το κέντρο φιλοξενίας που άνοιξε ο δήμος για τους αστέγους. Σκηνές ατέλειωτες με χιονισμένα τοπία από την Κύμη, τη Σκόπελο, την Αλόννησο, εκφωνητές που μιλούν για περιοχές ολόκληρες χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό. Στη χώρα ενέσκηψε χιονιάς, και δη ιστορικός.