Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Από επιστολή σε επιστολή πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο ...

Επιστολές, επιστολές, πολλές επιστολές. Επιστολές συμμόρφωσης, επιστολές μετανοίας, επιστολές λεονταρισμών που οδηγούν σε χειρότερες ήττες και μεγαλύτερα δεινά.

Η μνημονιακή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι γραμμένη σε επιστολές. Όπως αυτή της 24ης Δεκεμβρίου, που έστειλε ο κ. Τσακαλώτος στους δανειστές, όπου, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η κυβέρνηση δεν περιορίζεται σε διαβεβαιώσεις περί της εφάπαξ διανομής του επιδόματος και της ετήσιας αναστολής επιβολής αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δεν περιορίζεται στην επανάληψη της δέσμευσης για πρωτογενή πλεονάσματα υπό την απειλή του «κόφτη», δεν περιορίζεται στην αναφορά ότι στο μέλλον όλα θα γίνονται με τη συμφωνία των θεσμών (αν και τις προηγούμενες μέρες έλεγαν πως είναι απόλυτο δικαίωμά του να κάνουν ό,τι θέλουν την υπεραπόδοση των εσόδων), αλλά για πρώτη φορά αποδέχεται ότι ο «κόφτης» θα μπει στις συντάξεις.

Αναφέρεται δηλαδή σαφώς (και σε σχέση με το εφάπαξ επίδομα) ότι «αν δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις για να καλύψουν τη διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και στον δημοσιονομικό στόχο του 2016»!

Δηλαδή, έδωσαν το εφάπαξ επίδομα και τώρα δεσμεύονται για κόφτη επί όλων των συντάξεων!

Κυριάκος Μητσοτάκης : Το 2017 η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής ...

Κάθε χρονιά που φεύγει, αφήνει πίσω της θετικές και αρνητικές στιγμές. Οφείλουμε να κρατάμε τις καλές αναμνήσεις και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Για να μην τα επαναλάβουμε αλλά κυρίως να διδαχθούμε από αυτά. Για να γίνουμε καλύτεροι. Για εμάς και τους γύρω μας.

Το 2016, η πατρίδα μας παρέμεινε, για δεύτερο έτος, εγκλωβισμένη στη δίνη μιας ιδεοληπτικής Κυβέρνησης, που αποδείχθηκε άτολμη, φοβισμένη και ανίκανη να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις για να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία.