Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αυτός είσαι ρε Αλέξαρε !!! ESM-EFSF: Αναστέλλεται η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος ...

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναστέλλουν προσωρινά τις αποφάσεις τους για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του ESM.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ESM εξήγησε ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που υιοθέτησε το Eurogroup για την Ελλάδα, χρειάζεται επίσημη απόφαση από τα διοικητικά όργανα του ESM και του ΕFSF.

Ο Τσίπρας και η «βόμβα» του ΔΝΤ ...

Η είδηση ότι ο κ. Τσίπρας κραδαίνει το «όπλο» της πολιτικής αποσταθεροποίησης προειδοποιώντας τους εταίρους ότι θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές αν τον πιέσουν για νέα μέτρα, μου έφερε στο μυαλό το ψυχροπολεμικό έργο «Το Ποντίκι που Βρυχάται» με τον Πήτερ Σέλλερς. Μία μικρή χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και σκέπτεται να κηρύξει πόλεμο εναντίον της Αμερικής ώστε να εισπράξει οικονομική βοήθεια για να μην πάει στο αντίπαλο στρατόπεδο αφού χάσει. «Και τι θα γίνει αν κερδίσουμε;» αναρωτιέται ένας από τους κυβερνητικούς συμβούλους. Το μήνυμα του έργου είναι ότι κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσίπρα το νόημα της λέξης «αιθεροβάμων». Η απειλή των εκλογών θα είχε νόημα αν προερχόταν από μία αξιόπιστη κυβέρνηση που εφάρμοζε το πρόγραμμα και ζητούσε ευελιξία σε κάποιο θέμα ελάσσονος σημασίας για τους δανειστές. Προερχόμενη από τον κ. Τσίπρα είναι παραλογισμός που δείχνει πόσο λίγη αντίληψη της πραγματικότητας έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κρεατομηχανή για μικρομεσαίους, ξανά!

Μια δίκαια Πολιτεία καθορίζει το νομικό της πλαίσιο με στόχο να προστατέψει τους αθώους και να σωφρονίσει αυτούς που διαπράττουν αδικήματα.
Στόχος μιας Πολιτείας δεν είναι να τιμωρήσει και να εκδικηθεί το λάθος ή την ατυχία, αλλά τον δόλο. Την πρόθεση δηλαδή ενός παραβάτη να βλάψει έναν άλλον άνθρωπο.

Η επινόηση της πτωχευτικής διαδικασίας από τις ανεπτυγμένες Πολιτείες έχει διττό στόχο:
α) να αποζημιώσει εκείνους που  ζημιώθηκαν από την επιχειρηματική αποτυχία του "πτωχού" αποδίδοντάς τους μερίδιο από την υπολοιπόμενη περιουσία του, και
β) να προστατέψει τον πτωχεύσαντα από το αέναο κυνήγι των πιστωτών του, μετά την εξάντληση των περιουσιακών του στοιχείων για την έστω και μερική αποπληρωμή των χρεών του.
Στην Ευρώπη το πτωχευτικό δίκαιο υπολείπεται σημαντικά από το Αμερικανικό, στο να δίνει δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που άδολα απέτυχε σε μια επιχειρηματική του προσπάθεια.

Κυρ.Μητσοτάκης: «Μείωση φόρων και προσέλκυση επενδύσεων για έξοδο από την κρίση» ...

Τις τρεις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ανέπτυξε μιλώντας στο Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτον», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών»…

«Δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»…

«Τρίτη προϋπόθεση είναι ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων»…