Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η λαθρομετανάστευση και το Ισλάμ φέρνουν Βίλντερς ...

Τρία εκατομμύρια πολίτες είναι έτοιμοι να τον ψηφίσουν, χαρίζοντάς του την πρωτιά στις εκλογές του Μαρτίου και 35 από τις 150 έδρες στη Βουλή. Αυτό δείχνουν για τον επικεφαλής του ολλανδικού Κόμματος Ελευθερίας Γκέερτ Βίλντερς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες συχνά διαψεύδονται, αλλά σχεδόν ποτέ για καλό. Η προ ημερών καταδίκη του για παρακίνηση σε διακρίσεις κάθε άλλο παρά θα σταθεί εμπόδιο.

Γιατί οι Ολλανδοί στρέφονται σε αυτόν; «Γιατί είναι ο μόνος που θίγει τα ζητήματα που μας απασχολούν» σχολίαζε στο BBC 30χρονος υποστηρικτής του, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Ποια είναι αυτά; Οι αυξημένες προσφυγικές ροές, η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας, οι οξείες οικονομικές ανισότητες, η περισσότερη Ευρώπη «με το ζόρι» εξηγούσε, αποκαλύπτοντας ότι ο Βίλντερς δεν είναι τόσο το πρόβλημα όσο το αποτέλεσμα της αδυναμίας των mainstream κομμάτων να μιλήσουν πειστικά για τα όσα θεωρεί πρόβλημα η κοινωνία.

Υπογράφουν μνημόνια… διαδηλώνοντας κατά των «εχθρών του λαού»!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της απεργίας της περασμένης Πέμπτης ήταν όλα τα λεφτά!

Καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, προκειμένου οι οπαδοί της κυβέρνησης να διαδηλώσουν εναντίον των… εχθρών της κυβέρνησης!

Οι οποίοι «εχθροί της κυβέρνησης» (και επομένως «εχθροί του λαού») δεν είναι η ίδια η κυβέρνηση που αδυνατεί να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί, αλλά οι… νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι δανειστές, το ΔΝΤ και η… «τρόικα εσωτερικού», μαζί με τα «εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους», δηλαδή όλοι αυτοί «που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

180 ψήφοι = η αυτοκτονία της αντιπολίτευσης ...

Να ετοιμάζονται για ραντεβού ... 
Άρχισε να διακινείται πάλι το σενάριο της ψήφισης των νέων μέτρων από 180 βουλευτές, με το σκεπτικό πως αυτά ξεπερνούν την θητεία της παρούσας κυβέρνησης και συνεπώς απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία για την στήριξη τους.

Γίνεται επίκληση μάλιστα του γεγονότος πως το 2010 ήταν λάθος του Γιώργου Παπανδρέου που δεν υιοθέτησε την εισήγηση του Β. Βενιζέλου, να ψηφισθεί το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές. Αν το έκανε αυτό ο τότε πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν προ ενός σοβαρού υπαρξιακού διλήμματος.