Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ και το λένε… προϋπολογισμό!


Νέα δεινά προοιωνίζεται ο προϋπολογισμός του 2017, η συζήτηση και η ψήφιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Ένας προϋπολογισμός που περιλαμβάνει νέους φόρους, άμεσους και έμμεσους, ύψους 3,1 δις και νέα μέτρα ύψους 2,6 δις.

Μιλάμε για 5,7 δις ευρώ που θα βγουν από την τσέπη των αγρίων φορολογουμένων Ελλήνων, των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα έχει ήδη μειωθεί κατά 5,5 δις ευρώ.

Είναι δυνατόν αυτός ο προϋπολογισμός να εκτελεστεί;

Προφανώς όχι! Διότι, εξαιτίας του μειωμένου εισοδήματος θα μειωθεί και η κατανάλωση, άρα και η απόδοση των έμμεσων φόρων.

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Γερμανία;;;

Η θέση του Βερολίνου στο περίφημο θέμα του ελληνικού χρέους είναι γνωστή. Κατά βάθος, όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούσε να είναι διαφορετική ενόψει των εκλογών στη χώρα αυτή.

Όσο και αν ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται (δια των γνωστών δηλώσεων Σόιμπλε), η πολιτική ανάλυση είναι συγκεκριμένη: Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις εσωτερικές γερμανικές πολιτικές εξελίξεις, ούτε να ανατρέψει το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπέρ της κυβέρνησης και της καγκελαρίου, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία.

Πολύ περισσότερο που η Γερμανία δέχεται ήδη αυτή τη στιγμή τις πιέσεις από την επερχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το ζήτημα δεν είναι οι επιθυμίες μας, αλλά η πραγματικότητα.

Μαξίμου για αριστερά IQ: To ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε... 22.900 ευρώ

Σύμφωνα με κυβερνητικό non paper τα καύσιμα κόστισαν 16.700 ευρώ - Ωστόσο, η ώρα πτήσης για το Gulfstream τιμολογείται επισήμως από την Πολεμική Αεροπορία 5.200 ευρώ και το aller-retour ταξίδι στην Αβάνα διήρκεσε περίπου 28 ώρες, άρα κόστισε τουλάχιστον 145.600 ευρώ...

Non paper εξέδωσε η κυβέρνηση προκειμένου να ενημερώσει για το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κούβα.

Ο Φιγιόν και η Λαϊκή Δεξιά ...

Όπως συνήθως η πατερναλιστική Δεξιά δεν μπόρεσε να αποφύγει της ανόητες υπερβολές. Ο υποψήφιος Γάλλος Πρόεδρος Φιγιόν κατηγορήθηκε για "έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας" (economic brutality) από τους Δεξιούς του αντιπάλους. Επειδή ζήτησε την εφαρμογή φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, μείωση του αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα και απολύσεις άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων. Μήπως θυμίζει αυτό παρόμοιες κραυγές της ντόπιας λαϊκής δεξιάς;