Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πανεπιστημιακό άσυλο στην πράξη...

​Το πιο τραγικό στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, μετά την επίθεση με μπογιές από φασιστοαυτόνομους σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν οι διάλογοι που ακολούθησαν μεταξύ καθηγητών και παρισταμένων. «Να καλέσουμε την αστυνομία...», ακούγεται κάποιος αλλά κατόπιν συνειδητοποιεί τι είπε και συνεχίζει: «αλλά, σιγά μην μπει η αστυνομία σε πανεπιστήμιο». Ετσι, επειδή δεν υπάρχει μηχανισμός ασφάλειας να παρεμβαίνει στα πανεπιστήμια, διάφοροι τραμπούκοι μπορούν ανενόχλητοι να διακόπτουν μαθήματα, να πετούν μπογιές, αυγά, ζαρζαβατικά σε όποιον δεν γουστάρουν, να επιβάλλουν το δικό τους καθεστώς τρόμου στα ΑΕΙ. Και ο φόβος αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει για να μην γίνονται τέτοιες επιθέσεις στο πανεπιστήμιό του...

Και οι μισθοί τραβούν την κατηφόρα ...

Στην κυβέρνηση μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και συνεχίζουν να τους διαψεύδουν.

Και μάλιστα όχι αριθμοί σαν κι’ αυτούς που πετάνε στον αέρα οι διάφοροι προπαγανδιστές, αλλά αριθμοί που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Πριν από δέκα μέρες, για παράδειγμα, η στατιστική υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών τομέων οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε το 2015 (σε σχέση με το… τρισκατάρατο 2014, βεβαίως) κατά 5,5 δις ευρώ, δηλαδή κατά 4,5%, διαμορφούμενο στα 114,8 δις ευρώ από 120,3 δις ευρώ που ήταν το 2014.

Τι σημαίνει αυτό; Ξεκάθαρα πως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε δραματικά. Σκεφθείτε και αν δεν είχαν έλθει για να μας… σώσουν τι θα γινόταν!

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μείωση της φορολογίας κίνητρο για να αυξηθούν οι επενδύσεις...

Με τον πρόεδρο της χώρας κ. Rosen Plevnielev και τον πρωθυπουργό κ. Boyko Borisov, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στη Σόφια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βουλγαρία.

Ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις αυτές τόνισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη σταθερότητα της Βαλκανικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, όχι μόνο στη διατήρηση αυτής της συνεργασίας, αλλά και στην περαιτέρω ενδυνάμωση, εμβάθυνση και διεύρυνσή της.