Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Από το κακό στο χειρότερο ο τομέας της μεταποίησης...

Δεν γνωρίζω ποια είναι η γνώμη των κυβερνώντων επί του θέματος, αλλά στη χώρα μας ο τομέας της μεταποίησης πάει από το κακό στο χειρότερο.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας του Σεπτεμβρίου της Markit, ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας επέστρεψε σε συνθήκες συρρίκνωσης, με τη συνολική μείωση να έρχεται ως αποτέλεσμα της υποχώρησης τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) – ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– υποχώρησε στις 49,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, την ώρα που τον Αύγουστο βρισκόμασταν στις 50,4 μονάδες.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑιοι : Δύο τραγωδίες στη Λάρισα ...

Άνοιξη 2013. Δύο φοιτητές χάνουν τη ζωή τους λόγω αναθυμιάσεων που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο είχαν ανάψει για να ζεσταθούν.

Φθινόπωρο 2016. Ένα παιδί μόλις τεσσάρων ετών υφίσταται σοβαρότατα εγκαύματα μετά από πυρκαγιά η οποία προήλθε από αναμμένο κερί.

Δύο τραγικά περιστατικά. Δύο δυστυχήματα με δύο νέους ανθρώπους νεκρούς στην πρώτη περίπτωση και ένα παιδάκι να χαροπαλεύει και πιθανότατα να μένει στιγματισμένο για όλη του τη ζωή στη δεύτερη.

Τραγική σύμπτωση: Και οι δύο αυτές τραγωδίες συνέβησαν στην ίδια πόλη, τη Λάρισα. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στα δύο συμβάντα. Αλλά και μια κολοσσιαία διαφορά: ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν από ένα κομμάτι των ΜΜΕ, των σόσιαλ μίντια, αλλά και ορισμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Τι τις θέλετε τις εκλογές νεοφιλελεύθερα γατάκια;

Οι εκλογές δεν κάνουν καλό στον τόπο! Αφήστε που μπορεί να ανατραπεί κι η σημερινή πλειοψηφία της Αριστεράς. Κι αν χαθεί, πώς θα γίνουμε άλλη φορά μάρτυρες ενός τέτοιου ιστορικού γεγονότος; Γι' αυτό σας λέω! Τελειώσαμε με τις εκλογές! Θα αποτύχει ο Τσίπρας; Υπάρχει ο Δραγασάκης. Θα αποτύχει κι εκείνος; Σταθάκης! Εγγύηση, εμπιστοσύνη!

Οι εκλογές δεν κάνουν καλό στον τόπο! Φαντάζεστε τώρα να ανατραπεί το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά και να αποτραπεί η κάθοδος των επενδυτών στη χώρα; Να μας βρει ένα τέτοιο κακό; Ας πούμε ότι βρισκόμαστε στον Προμαχώνα κι οι επενδυτές δίνουν μάχη σώμα με σώμα για να περάσουν τα σύνορα. Κι εκείνη την ώρα φτάνει η είδηση: «Εκλογές»! Οι επενδυτές, λοιπόν, κάνουν πανικόβλητοι μεταβολή και επιστρέφουν περίλυποι στις βάσεις τους, φοβούμενοι ότι μπορεί να εκλεγεί ένα κόμμα που θα τους κάνει ανεπιθύμητους στην Ελλάδα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ένιωθαν αυτήν τη σιγουριά που μπορεί να έχει νιώσει μόνο όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο στη θέση του τερματοφύλακα και έχει δοκιμάσει να αποκρούσει πέντε πέναλτι στη σειρά…

Οι εκλογές δεν κάνουν καλό στον τόπο! Ψήφισε μία φορά ο λαός ένα κόμμα με 35%; Αυτό ήταν! Σιγά που χρειαζόμαστε άλλη φορά εκλογές. Εφόσον αυτό το κόμμα είναι η Αριστερά, δεν θα ξαναπάει ο κόσμος στις κάλπες. Δεν είναι καιρός να κιδνυνέψουν τα γερόντια με τόσες γρίπες που κυκλοφορούν ελεύθερες. Οι εκλογές είναι μία εφεύρεση για να φτάσει νόμιμα μία αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία. Μετά είναι παντελώς άχρηστες!