Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι από αυτούς θα ανέφεραν τη λέξη «Ελλάδα» στα κοινοβούλιά τους;

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ρύθμιση, απομείωση, ακόμη και διαγραφή (αν ακούσουμε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου) του χρέους και επειδή είναι γνωστό πως για να συμβεί οτιδήποτε με το χρέος μας αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, άρα από τους ευρωπαϊκούς λαούς, θα αναφερθώ και πάλι στην περίπτωση του Βελγίου, όπου οι πολίτες διαδηλώνουν επί μήνες, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο.

Πριν από δέκα περίπου μέρες, χιλιάδες στρατιωτικοί και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας διαδήλωσαν στους δρόμους των Βρυξελλών, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας για την αποστρατεία τους.

Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί σταδιακά από τα 56 χρόνια που είναι σήμερα στα 63.

Κράτος εν κράτει οι αναρχικοί ...

Το 2000 ο Κώστας Σημίτης μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στην Κυβέρνησή του ως Υπουργό Πολιτισμού. Έκανα πολλά σχέδια και μερικά από αυτά είχα την ευτυχία να τα δω να ολοκληρώνονται (αν και εγκαινιάστηκαν συνήθως από άλλους). Το γραφείο μου στη Μπουμπουλίνας είχε μια ταράτσα διαβόητη για τα εκεί διεξαγόμενα βασανιστήρια, όταν το κτίριο είχε ως κέντρο δράσης η αστυνομία.

Επειδή οι καιροί αυτοί είχαν περάσει, στην ταράτσα υπήρχε μια υπέροχη διαρρύθμιση και όταν ο καιρός ήταν καλός μπορούσε ο υπουργός το βράδυ να παρασύρει έναν ή περισσότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και να περάσουν ώρες πνευματικής αναζήτησης.

ΦΙΛΗ-κες βολές από την κομισιόν : Oπισθοδρόμηση-σοκ για την ελληνική εκπαίδευση ...

Μια χώρα που καταγράφει απογοητευτικές επιδόσεις μαθητών στην ανάγνωση και στην αριθμητική. Μια χώρα που εγκαλείται για «ψηφιακό αναλφαβητισμό». Δεν το λες και ενθαρρυντικό. Ισως να είναι αυτό το χειρότερο κομμάτι της κρίσης που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια. Ναι, μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματα, περικόπηκαν οι συντάξεις, εξαϋλώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αλλά η κατάρρευση της Παιδείας, όπως αυτή περιγράφεται στην «Έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016» που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της χώρας, ένα πρόβλημα που θα παραμένει ακόμα και αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει κάποτε από τα μνημόνια και την οικονομική δυσπραγία.

Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

Ποινική δίωξη  για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά των υπευθύνων των  κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.
H προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη άρχισε μετά από αναφορά της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η κατηγορία αφορά προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιρειών, κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας - Μοναστηράκι.