Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Έτσι ξέχασαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Λιβύη, Συρία, Ουκρανία...

Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» και ο επικεφαλής της υποδέχθηκαν τον πρόεδρο Ομπάμα, πολλοί ήσαν εκείνοι που μειδίασαν αναλογιζόμενοι τα γνωστά αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά συριζέικα συνθήματα.
Περσινά ξινά σταφύλια, είπαν άλλοι.
Με τη διαφορά ότι τα σταφύλια δεν είναι περσινά! Είναι φετινά! Και αποδεικνύουν πώς ο χαμαιλεοντισμός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βυθίσει στη λήθη όλες τις κατηγορίες κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ακόμη και την ειρωνεία περί «βραβευμένου με Νόμπελ Ομπάμα».
Οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι προχθές κατηγορούσαν τις ΗΠΑ για τους τελευταίους πολέμους, δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για όλα αυτά που διακήρυσσαν.
Διότι στο κείμενο θέσεων που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2016 ενόψει του 2ου Συνεδρίου, τα πράγματα ήταν εντελώς σαφή:

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που ΔΕΝ τις πιστεύουμε !!!

«To ΔΝΤ επιμένει για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πιστεύουμε ότι δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση, ενώ συμπλήρωσε: «θα περάσουμε τη β' αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά».

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως πρωτίστως η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης, επιδιώκει να ξεκαθαρίσει αν το ΔΝΤ θέλει να είναι μέσα στο πρόγραμμα ή εκτός και με ποιον τρόπο θα συμμετάσχει. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να μην θέτει ακραίους όρους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα.

Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ ...

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς στις κάλπες του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της επόμενης τριετίας. Οι εκλογές  του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών» αποτυπώνει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής: