Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το πρόβλημα είναι ο πόλεμος...

Την Ιστορία και την ψυχοπολιτική επιστράτευσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, για να εξηγήσει την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Και έπραξε σωστά – όπως κάθε πολιτικός που γνωρίζει Ιστορία. Είπε:

«Πιστεύω ότι η ιστορία δεν είναι μια γραμμική διαδικασία. Υπάρχουν εποχές σημαντικών πιέσεων, ο κόσμος κάτι αναζητά, χωρίς να ξέρει ενδεχομένως τι αναζητά. Θέλει αλλαγή, χωρίς να ξέρει η επερχόμενη αλλαγή τι θα φέρει. Νομίζω ότι μια ισχυρή πλειοψηφία του αμερικανικού λαού συμφωνεί με εμένα. Βέβαια το ερώτημα πώς εξελέγη ο Τραμπ εκκρεμεί, όμως πολλές φορές ίσως ο κόσμος έχει την ανάγκη να δοκιμάσει κάτι άλλο, διαφορετικό, μήπως αυτό φέρει κάτι καλύτερο. Αυτό το φαινόμενο επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Ο Αλέξης χτυπάει την λιτότητα και ανακαλύπτει τον Santa Claus!

Είναι γεγονός ότι η λιτότητα δεν μας αρέσει. Σε ποιο παιδί αρέσει να του παίρνουν το γλειφιτζούρι από τα χέρια; Αντίθετα, ο Άγιος Βασίλης είναι η χαρά όλων των παιδιών του κόσμου. Τελευταία και του Αλέξη Τσίπρα. Τα λεφτά τα φέρνει ο πελαργός!

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι το μείγμα πολιτικής που έχει ακολουθηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι το σωστό. Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερες ικανότητες για να διαπιστώσει το αυταπόδεικτο. Αν το φάρμακο που δόθηκε στον ασθενή ήταν το σωστό φάρμακο, τότε ο ασθενής θα είχε πάψει να είναι ασθενής και θα είχε σηκωθεί από το κρεβάτι. Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι στην εντατική.  Ότι κάποιοι πιστεύουν πως θα του δώσουν ένα πιστοποιητικό καλής υγείας κι ότι αυτό θα είναι αρκετό για να τρέξει την επομένη ο ασθενής στον Μαραθώνιο, είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί. Αν το καταφέρουν θα έχουν ανοίξει νέους δρόμους στην επιστήμη…