Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Μίκρυναν» την επίσκεψη Ομπάμα για να υπηρετήσουν την προπαγάνδα του χρέους ...

Μέρες τώρα διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε διακρίνεται στην κλάψα) ότι η αντιπολίτευση κάνει το παν για να υποβιβάσει και απαξιώσει την επίσκεψη Ομπάμα.

Η αλήθεια είναι πως η ίδια η κυβέρνηση έχει κάνει το παν για να «μικρύνει» την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας.

Η επίσκεψη ενός Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας συνιστά οπωσδήποτε σημαντικό γεγονός.

Όταν μάλιστα κατά την επίσκεψη αυτή ο Αμερικανός Πρόεδρος θα εκφωνήσει την τελευταία του ομιλία εκτός συνόρων πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, επιλέγοντας για τον σκοπό αυτό τη χώρα σου, τότε αυτό συνιστά από μόνο του ένα μεγάλης αξίας ιστορικό γεγονός.

Η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας ...

Σε όλες τις πολιτικές συζητήσεις επαναλαμβάνεται έντονα η απαίτηση για την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας σε πολιτικό προσωπικό. Είναι φυσικό να υπάρχει στην κοινή γνώμη μια ευνοϊκή τάση στην εμφάνιση νέων προσώπων, ιδίως αν αυτή αφορά παραδοσιακά κόμματα με πολυετή παρουσία και την ανάλογη φθορά σε ιδέες και κυρίως σε πρόσωπα.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν αυτή η επιθυμία για την ανανέωση πρέπει να λάβει συγκεκριμένη μορφή. Δηλαδή, πώς θα γίνει, με ποια κριτήρια θα αποστρατευθούν οι παλιοί και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι, ποια θα πρέπει να είναι η αναλογία μεταξύ τους.