Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ...


  • Πρόεδρος του Συμβουλίου ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  • Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, πρώην Διευθυντής και μέλος του Ε.Σ.Ρ. (1991-1993, 2002-2005), πρώην Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος) στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2015), πρώην Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει στρατόπεδα στις εκλογές των άλλων!

Αν και προέρχομαι από το διεθνές ρεπορτάζ, απέφυγα όλον αυτόν τον καιρό να σχολιάσω τα τεκταινόμενα στην αμερικανική πολιτική σκηνή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Και προπαντός, απέφυγα να πάρω θέση. Δεν το έπραξα ούτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, ούτε από την πλευρά της πολιτικής.

Παρακολουθούσα τις δηλώσεις, τα σχόλια, τον προπαγανδιστικό τρόμο «ενώπιον του φαινομένου Τραμπ», τις περισπούδαστες «αναλύσεις» περί επικείμενου Αρμαγεδώνα, την ξαφνική λατρεία για τους Κλίντον, την «ντιστενγκέ» απέχθεια για τον αντίπαλο της Χίλαρι, τον Ντόναλντ Τραμπ, που τελικά εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παρακολουθούσα τον τρόπο με τον οποίο έσπερναν τον φόβο στους Έλληνες.

Γιατί κέρδισε ο Τραμπ;

H επικράτηση Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάθε άλλο παρά εκπλήσσει. Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε δείξει τη δυναμική του από νωρίς, όταν κατάφερνε να εκτοπίσει στις προκριματικές εκλογές έμπειρους υποψήφιους στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Η αντισυστημική διάθεση των Αμερικανών είχε άλλωστε φανεί και με το φαινόμενο Σάντερς και την ευρεία αποδοχή που έβρισκε ο αριστερός υποψήφιος στο Δημοκρατικό Κόμμα.