Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Προς τέταρτο μνημόνιο με όχημα την περί χρέους προπαγάνδα ...

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 χρησιμοποίησαν το ζήτημα του χρέους για να συκοφαντήσουν (ως ανάλγητους) τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό ότι τάχα αυτοί θα έκοβαν το χρέος και με τον τρόπο αυτό θα καταργούσαν την πηγή των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας.

Τι έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον κόσμο για να υποκλέψουν την ψήφο του; Ότι οι «κακοί» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δεν ήθελαν να περικοπεί το χρέος και το χαρακτήριζαν βιώσιμο, επειδή σαδιστικά ήθελαν μνημόνια και μέτρα. Και ότι αυτοί θα έκοβαν μονομερώς το χρέος, θα έκαναν στάση πληρωμών και επομένως θα σταματούσαν αυτόματα και τα μέτρα λιτότητας.

Μετά τις εκλογές, συνέχισαν το ίδιο παραμύθι – αλλά για διαφορετικούς λόγους: Για να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να του πουν πως η μάχη για το χρέος συνεχίζεται και ότι μετά την ευόδωσή της θα σταματήσει η εφαρμογή των μνημονίων – τα οποία στο μεταξύ είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν.

Με λίγα λόγια, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό θέμα καθαρά για προπαγανδιστικούς σκοπούς, παράγοντας συνεχώς νέα αρνητικά αποτελέσματα.

Τέταρτο μνημόνιο και τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση!

Η τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όταν και αν αυτή συμβεί, θα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας για πολλά – πολλά χρόνια. Αυτή την φορά θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων. Και ποιος έχει πάνω από 100.000 ευρώ σε μία τράπεζα; Μόνο οι επιχειρήσεις! Με άλλα λόγια, μία πιθανή τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση θα διαλύσει (στην κυριολεξία) και τις τελευταίες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν σε ελληνικό έδαφος.

Πόσο πιθανή είναι μία τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση; Όσο πιθανό είναι κι ένα τέταρτο μνημόνιο. Η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο φόβος της δραχμής και η λαίλαπα των κόκκινων δανείων είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Η κρίση αναπαράγεται διαρκώς και οδηγεί την χώρα σε μία ολοκληρωτική καταστροφή. Το τέταρτο μνημόνιο είναι προ των πυλών. Πλέον το παραδέχονται όλοι! Οι πιθανότητες να το αποφύγουμε είναι ελάχιστες και αυτές μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από έναν συνδυασμό σημαντικών πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και μεγάλων ανατροπών στην Ευρώπη.