Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τα σκοτεινά πρόσωπα της σκοτεινής εξουσίας (και μερικά ακόμη ψέματα) ...

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία: Το μέλλον της χώρας, η οικονομική και κοινωνική ζωή της, οι αξίες της, η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, το Κράτος Δικαίου, η ίδια η Δημοκρατία, έχουν παραδοθεί σε σκοτεινά πρόσωπα μιας σκοτεινής εξουσίας.

Και το χειρότερο είναι πως τα πρόσωπα αυτά και η εξουσία αυτή κατέστησαν ακόμη σκοτεινότερα μετά την απόφαση του ΣτΕ για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν αυτά τα σκοτεινά πρόσωπα αυτής της σκοτεινής εξουσίας είναι ακόμη σκοτεινότερος από τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να «ρυθμίσουν» κάτι που θα είχε ρυθμιστεί ήδη από το 2015 – μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή που ολοκληρώθηκε μεταξύ του 2011 και του τέλους του 2014), με περισσότερη πολυφωνία και πολύ περισσότερα έσοδα για το Κράτος, τα ασφαλιστικά Ταμεία και την αγορά.

Οι πέντε αυταπάτες του Αλέξη και η πικρή αλήθεια για την χώρα ...

Τον Αύγουστο τα έσοδα του τουρισμού υποχώρησαν για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο το λιανεμπόριο υπέστη μία ήττα δίχως προηγούμενο.  Αυτό το πολυδιαφημισμένο  ελατήριο της Οικονομίας δεν λέει να εκτιναχτεί. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε την πιθανότητα να συμμετέχει – το ελατήριο- σε κάποια σκοτεινή συνωμοσία και να φυλάσσει την ενεργητικότητά του για τον … Κυριάκο!

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα περάσουν με άνεση την δεύτερη  αξιολόγηση και ότι στην συνεχεία οι δανειστές θα μας δώσουν για επιβράβευση την ρύθμιση του χρέους κι ακόμη  - ως πρόσθετο μπόνους - την ποσοτική χαλάρωση. Κι ότι ύστερα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της εκτίναξης του ελατηρίου και θα έρθει η ανάπτυξη.