Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κάποιο ρακούν θα ήταν αυτό με τις μολότοφ...

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για την φονική επίθεση στη τράπεζα Marfin και την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε τους κατηγορουμένους ως δράστες των επιθέσεων.

Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε εντόνως μέσω και ειδικής πραγματογμογμωσυνης που προσκομίστηκε σήμερα την ταυτοποίηση μέσω φωτογραφιών του πρώτου κατηγορουμένου με έναν εκ των δραστών του εμπρησμού της τράπεζας.

Και όμως! Οι πέτρες παραμένουν στη θέση τους!

Αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο που προκλήθηκε από την απόφαση του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν και μια σειρά άλλα γεγονότα - σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλες εποχές, με άλλες κυβερνήσεις, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες.

Θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες αν ανακοινωνόταν (όπως ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας) ότι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 7,1%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, αν και ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 1,8%.

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΠτΔ - Ο Κυριάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δημοκρατία ...

Αποφασισμένος να εκφράσει ευθέως την βαθιά ανησυχία και τους έντονους προβληματισμούς του, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ατμόσφαιρα σύγκρουσης της εκτελεστικής με την δικαστική εξουσία -η οποία δημιουργείται από τις επιθετικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων σε βάρος της Δικαιοσύνης μετά την απόφαση του ΣτΕ- θα προσέλθει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει μεταξύ άλλων την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι, ασκώντας τον θεσμικό τους  ρόλο, στην προσπάθεια αποτροπής τέτοιων κινδύνων που, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, ανακύπτουν λόγω «της αήθους επίθεσης που υπήρξε κατά της Δικαιοσύνης».