Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αμαθείς, αντιγραφείς και οργανολάγνοι ...

Δυστυχώς, κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας αποφασίζει να μιλήσει ή να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, τα πράγματα για τη Δημοκρατία μας χειροτερεύουν.

Και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό ανικανότητας, αμάθειας και άγνοιας στοιχειωδών θεμάτων και αυταρχισμού, με άμεση πρόθεση επιβολής καθεστώτος λατινοαμερικάνικου τύπου.

Ίσως πέρασε απαρατήρητο, αλλά μιλώντας την Κυριακή στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας περιέλαβε στην ομιλία του και την αναφορά στη γνωστή (σε όλους πλην του ίδιου και των συνεργατών του) φράση «υπάρχουν δικαστές…»

Και ήταν πολύ… θορυβημένος ο άνθρωπος!

Θα αναπολούν την... παλαιά διαπλοκή!

Στην χώρα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό, όσο εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο οι πέντε – δέκα οικονομικά ισχυρές οικογένειες. Τελευταία αναπτύσσεται κι ένα ακόμη φαινόμενο, εκείνο της κυριολεκτικής επικράτησης του οικονομικά ισχυρού σε μία ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, ελέγχοντας την δημοφιλή ποδοσφαιρική ομάδα, τον δήμο, τους πολιτικούς κι αυτή ακόμη την ρευστότητα της αγοράς.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο. Μέχρι χτες είχαμε τις γνωστές οικογένειες που διαφέντευαν η κάθε μία κι ένα ξεχωριστό κομμάτι της Αγοράς. Αντί λοιπόν να κτυπήσουμε το φαινόμενο με την εισαγωγή κανόνων που θα ίσχυαν για όλους, επιτρέψαμε ως κοινωνία την δημιουργία ημιαυτόνομων περιοχών, στις οποίες κυριαρχεί απόλυτα ένα νέο είδος ολιγάρχη...