Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Μείωση επισκεπτών και εσόδων στα μουσεία – μέσα στην απόλυτη σιωπή!

Άλλη μια πτώση από τα σύννεφα... 
Ένα πολύ σοβαρό θέμα (που συναρτάται με το επίσης πολύ σοβαρό θέμα της πτώσης των τουριστικών εσόδων), με το οποίο δεν βλέπω να ασχολείται κανείς, είναι η μείωση των επισκεπτών στα μουσεία μας και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πριν από δέκα μέρες (δέκα μέρες μέσα στην απόλυτη σιωπή επί του θέματος) που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 7,5% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ μειώθηκαν κατά 5,7% οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 0,1% οι εισπράξεις.

Όσον αφορά στο α΄ εξάμηνο παρατηρείται μείωση 3,4% στους επισκέπτες των μουσείων, αύξηση 17,3% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και μείωση 1% στις εισπράξεις.

Έκνομη πολιτεία ...

Αυτές τις μέρες οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) καλούνται να απαντήσουν σε ένα  βασικό ερώτημα. Και το ερώτημα αυτό είναι αν η δια νόμου κατάργηση του Συντάγματος είναι εφικτή. Ο περιβόητος νόμος Παππά για την επιβολή ενός ολιγοπωλίου ενημέρωσης στην τηλεοπτική αγορά δεν είναι απλά ένας κακός νόμος, είναι ένας νόμος του οποίου η αποδοχή από το ΣτΕ θα σημαίνει ότι η εξουσία της κάθε κυβέρνησης είναι πέρα και πάνω από το σύνταγμα.

Ανήκω στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιπαθώ τα κανάλια και το τι παρουσιάζουν στους τηλεθεατές. Αυτό όμως που αντιπαθώ ακόμα περισσότερο από τα κανάλια, είναι η τυραννία μιας κυβέρνησης η οποία αποκτά το δικαίωμα να δρα ως ο μέγας έκνομος, παράνομα, και με την εξουσία και  δύναμη της κρατικής μηχανής στην διάθεση της. Το έκνομο κράτος είναι ο εγκληματίας που στοχοποιεί θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος.