Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Προετοιμάζονται για το Βατερλό τους ...

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές».

Σ' αυτήν την καινοφανή δήλωση που δείχνει και πόσο σέβονται τους δικαστές οι Συριζαίοι, προχώρησε το... παπαδοπαίδι, συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης κύριος Λευτέρης Κρέτσος.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.

Μείωση ποσοστών τουρισμού, αύξηση ποσοστών Τσίπρα!

Το καμπανάκι χτύπησε και χτύπησε πολύ δυνατά. Από Τράπεζα της Ελλάδος και από ΕΛΣΤΑΤ μεριά. Που ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2016 (και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι), οι εισπράξεις από τον τουρισμό παρουσίασαν μείωση κατά 7,9%.

(Αλλά, δεν πειράζει. Αρκεί που στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματός του με ποσοστό 93,54% - αυτά είναι ποσοστά! Τσαουσέσκου και βάλε).

Και μάλιστα, παρά την οριακή αύξηση κατά 1,7% του αριθμού των ταξιδιωτών που επισκέφθηκε τη χώρα μας την ίδια περίοδο (αυξήθηκε στα 8,5 εκατομμύρια από 8,36 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2015).

Ο Α. Τσίπρας στο δρόμο του αυταρχισμού, εν μέσω τριγμών ...

Η μνημονιακή  στροφή εξακολουθεί να δημιουργεί ρηγματώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που επιτείνονται  τα φαινόμενα αυταρχικής  «ανάγνωσης» των αντιδράσεων στην κυβερνητική πολιτική, εκδηλώνονται τα πρώτα μηνύματα απείθειας στις αποφάσεις του προσφάτως εκλεγέντος  στο συνέδριο - με λεόντειο ποσοστό -προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.    
Το πρώτο ρήγμα προήλθε με τους «απείθαρχους» Πάνο Σκουρλέτη  και Θοδωρή  Δρίτσα οι οποίοι δημιουργούν προσκόμματα στην εναρμόνιση με τις επιταγές των θεσμών. Ο κ. Τσίπρας τους άφησε εκτός των προτάσεών του για το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει τρόπον τινά ρόλο  «συλλογικού διανοούμενου» του κόμματος και της κυβέρνησης και θα καθορίζει την πολιτική τους  (θα αριθμεί 11 μέλη και θα είναι υποσύνολο της Πολιτικής Γραμματείας. Το έτερον  σκέλος, ονομαζόμενο Εκτελεστικό Συμβούλιο 16 μελών και  θα  ασχολείται με κομματικά και οργανωτικά θέματα).