Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Όταν το μήνυμα της κάλπης οδηγεί σε εκτροπή ...

Οι ειδήσεις από τη Βρετανία δεν είναι καλές.

Και όχι μόνο επειδή η οικονομία της κλυδωνίζεται λόγω του επερχόμενου Brexit.

Ως γνωστόν, η προοπτική ενός «σκληρού Brexit», προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα αυτό που ονομάστηκε «στιγμιαίο κραχ», με τη στερλίνα να υποχωρεί έναντι του δολαρίου σε ιστορικό χαμηλό 31 χρόνων, αλλά και έναντι του ενισχυμένου ευρώ, δημιουργώντας κραδασμούς όσον αφορά στην προοπτική των ξένων επενδύσεων.

Αναμενόμενο, καθώς ένα «σκληρό Brexit» θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ενιαίας αγοράς και σε αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εμπόριο και θα περιόριζε τις ξένες επενδύσεις που χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της.

Από την Λέσβο στην Λωζάννη ...

Η ελληνική πολιτική τάξη φάνηκε να εκπλήσσεται από τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου για την συνθήκη της Λωζάννης. Ως αν να ζουν σε μια χώρα διαφορετική απ’ αυτή που κυβερνούν, ως αν οι αποφάσεις που παίρνουν να μην δημιουργούν κλίμα και τετελεσμένα που δίνουν στην τούρκικη πλευρά  την δυνατότητα να αμφισβητήσει όλα όσα το ελληνικό έθνος έχει επιτύχει τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Πως είναι δυνατόν να εκπλήσσονται από τις δηλώσεις Ερντογάν, όταν οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί στις πρόσφατες συμφωνίες, τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι να εγκατασταθούν στα ελληνικά νησιά και να αποφασίζουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από αυτά; Όταν οι ίδιοι άνοιξαν τα ελληνικά σύνορα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης που οδηγεί στον αφελληνισμό της Ελλάδας.

Οδηγούν την Αριστερά σε ιστορική ιδεολογική συντριβή (και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ) ...

Ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εκλογές. Επειδή ξέρει ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο Δημόσιο και να επιστρέψουν στα χαρακώματα του twitter και μάλιστα δίχως να είναι βέβαιο ότι αυτήν τη φορά το κόμμα θα μπορεί να τους συντηρεί. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος των πραιτοριανών. Όπως και η χώρα…

Τα πράγματα εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάνει κάθε μέρα έδαφος και συμμάχους, λόγω της διαπιστωμένης ανικανότητάς της να κυβερνήσει. Τα απανωτά λάθη και η πρωτοφανής αλαζονεία των κορυφαίων υπουργών του κόμματος έχουν απογοητεύσει τους οπαδούς και ψηφοφόρους του, κάτι που το δείχνουν ανάγλυφα όλες οι δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι οι δανειστές βάζουν για πρώτη φορά «δύσκολα» στην κυβέρνηση, όπως φάνηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.