Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΘ: Όταν σβήνουν τα φώτα…

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η φιέστα (λυπάμαι που χρησιμοποιώ τη λέξη, αλλά δεν βρίσκω άλλη πιο επιεική) της ΔΕΘ, δεν πρόλαβαν καλά-καλά να σβήσουν τα φώτα στη συμπρωτεύουσα και η «Νύμφη του Θερμαϊκού» έμεινε κιόλας μόνη με τα προβλήματά της.

Μια πόλη παραλυμένη, λόγω του γνωστού προβλήματος με τα αστικά λεωφορεία και της επίσχεσης εργασίας εκ μέρους των απλήρωτων εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Είναι εξοργιστικό, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί. Οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να στερούνται του στοιχειώδους αγαθού της συγκοινωνίας.

Και ήλθε η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Νέοι Ορίζοντες», που προειδοποίησαν ότι «η τοπική οικονομία στην πόλη είναι στα όρια της διάλυσης».

Προσωρινή αδυναμία λειτουργίας του κράτους δικαίου – Μια πρωτοφανής εξέλιξη στο ΣτΕ...

Στις 30.9.2016 από το «Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας»  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος  του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών»

Καταρχάς το «Γραφείο του Προέδρου του ΣτΕ» δεν είναι όργανο του Δικαστηρίου ούτε μονάδα της γραμματείας του Δικαστηρίου αρμόδια να εκδίδει ανακοινώσεις και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα σχετιζόμενα με το δικαιοδοτική  λειτουργία. Ας θεωρήσουμε όμως ότι πρόκειται για ανακοίνωση του ίδιου του κ. Προέδρου του ΣτΕ που έχει την αρμοδιότητα να συγκαλεί τον δικαστικό σχηματισμό, του οποίου προήδρευσε κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο,  σε διάσκεψη.