Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Στρίβειν διά των εκλογών…

Η κυβέρνηση πριν ακόμη εκπνεύσει ο Σεπτέμβρης φαίνεται πως περιέρχεται προ ολοσχερούς αδιεξόδου. Στο αδιέξοδο στην οικονομία προστίθεται και η ουσιαστική χρεοκοπία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πριν καν εφαρμοστεί ο νόμος λόγω της μνημειώδους προχειρότητας, των εμφανών σκοπιμοτήτων φίμωσης του τύπου και της γελοιοποίησης του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς σε σχέση με τη διαπλοκή των προηγούμενων και την εντιμότητα των δικών της στελεχών.
Εδώ και αρκετούς μήνες η στήλη εκτιμά πως η απουσία εμπιστοσύνης του κόσμου της οικονομίας στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με το σοκ που θα προκαλέσουν στην οικονομία οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιδρομές, θα εντείνουν τα σημάδια της ύφεσης και θα οδηγήσουν περί τα μέσα του Φθινοπώρου και το τέλος του χρόνου σε κοινωνικές εντάσεις και πολιτικές αναταράξεις.

Ο μοναδικός κατάλογος ρουτίνας που υπάρχει είναι ο κατάλογος των ψεμάτων...

Πρόκειται πλέον για… πρωτόκολλο!

«Αντιστέκονται», δίνουν «σκληρές μάχες», γεμίζουν τον κόσμο με παχιά λόγια, πάνε από καθυστέρηση σε καθυστέρηση και στο τέλος υποχωρούν και ξεψηφίζουν όσα έχουν ψηφίσει «ηρωικά».

Αμέσως μετά, έχουν έτοιμο το ψέμα: Ο κ. Κατρούγκαλος λέει πως υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο για να… εξουδετερώσουν τα άλλα δύο και ο κ. Σκουρλέτης ότι μεταφέρουν τις ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να… εξουδετερώσουν το ΤΑΙΠΕΔ!

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε άλλη μια πράξη του δράματος που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ζει η Ελλάδα. Μια καταστροφική παράσταση γεμάτη ψέματα και παλινωδίες.

Ο διαγωνισμός φάρσα για τις τηλεοπτικές άδειες απλά δεν υφίσταται πλέον...

Τις χειρότερες στιγμές του Μεταπολιτευτικού Συστήματος θυμίζει πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα. Η κυβέρνηση που εξελέγη με σημαία της την πάταξη της διαφθοράς και την καθαρότητα έναντι του παλαιού συστήματος πρόλαβε σε λίγες μόνον εβδομάδες να ξεπεράσει όλα τα παλαιά κόμματα εξουσίας σε αλαζονία και διαφθορά. Κατόρθωσε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να αναδείξει στην περίπτωση Καλογρίτσα ένα σκάνδαλο ενώπιον του οποίου το σκάναδο Κοσκωτά ωχριά.