Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο εμίρης του Κατάρ σκέφτεται ακύρωση των επενδυτικών προσπαθειών του...

Η πλευρά του Κατάρ έχει αποστείλει επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των επενδύσεων της

Αντιμέτωπος με απίστευτες καταστάσεις έχει βρεθεί στην Ελλάδα ο εμίρης τουΚατάρ. Ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, που έχει δρομολογήσει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα υπό διαμόρφωση πρότζεκτ του. Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών (δασαρχείο, εφορία, πολεοδομία και ΟΑΕΔ), καθώς και από την Μητρόπολη της Ζακύνθου.

Τι θα έπρεπε να είχαμε προσέξει: Συνδικαλιστικά ...

Καθώς ήδη έχει κληθεί από τους δανειστές μας η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στα Εργασιακά, είναι επίκαιρο να υπενθυμίσω μερικές προ 20ετίας σχετικές διαπιστώσεις μου. Εγραφα: «Οι διάφορες κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι συνδικαλιστές έχουν και κάποια επτασφράγιστα μυστικά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Ανεξάρτητα από τα υπαρκτά προβλήματά τους και την αγροτική κρίση, που συνεχώς θα επιδεινώνεται αν δεν αντιμετωπιστούν με δομικές αλλαγές τα σημερινά αδιέξοδα, οι αστέρες που ηγούντο της πανθεσσαλικής επιτροπής είχαν στο μυαλό τους και τις επικείμενες εκλογές στις αγροτικές οργανώσεις. Ετσι και η Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως το ΚΚΕ θεώρησαν την αγροτική δυσφορία ως μοναδική ευκαιρία να ωθήσουν σε κινητοποιήσεις, ώστε προβαλλόμενοι αυτοί ως οι ηγέτες των αγροτών να εξασφαλίσουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες το πλεονέκτημα της δημοσιότητας. Συνεπώς μπορεί οι αγρότες να κέρδισαν ελάχιστα ή και τίποτε και να υποχώρησαν ταπεινωμένοι. Ομως οι κ.κ. Πατάκης, Μπούτας, κ.λπ. σίγουρα θα διεκδικήσουν με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας την ηγεσία του αγροτικού κινήματος ολόκληρης της Ελλάδας. (Η πρόβλεψή μου επαληθεύτηκε πανηγυρικά με την εκλογή του Πατάκη ως ευρωβουλευτή και του Μπούτα ως βουλευτή του ΚΚΕ. Ο τελευταίος μάλιστα ήδη ηγείται και σήμερα του αγροτικού κινήματος.) Αυτή η πολύ λογική και απλή διαπίστωση δεν επισημάνθηκε σχεδόν καθόλου από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αλλά ούτε και από τον Τύπο.