Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ...

Στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν εντυπωσιάζει το σχέδιο και το άρωμα χειραγώγησης, αλλά κυρίως η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός. Η ελαφρότητα. Αλλά αυτή διατρέχει όλο το κόμμα και τις επιλογές του κ. Τσίπρα. Και έχει την εξήγησή της...

Προφανώς δεν το εννοούσε ο κ. Τσίπρας ότι η αστυνομία έπρεπε να συλλάβει τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί το είπε; Γιατί έχει μια αβίαστη ευκολία να λέει και να κάνει επιπόλαια πράγματα. Γιατί πάσχει από αυτό που διατρέχει όλο το κόμμα του. Την ελαφρότητα. Μιλά σε απαιτητικά διεθνή φόρα χωρίς μεταφραστή, με έκδηλη την ανεπάρκειά του να ανταποκριθεί στον διάλογο, απλώς γιατί είναι ικανοποιημένος που πέρασε πολλές τάξεις από την εποχή της μαντάμ Μέρκελ.

Ελαφρότητα. Τους Καρανίκες του θα μπορούσε, όπως όλοι οι προηγούμενοι, να τους βολέψει σε ανώνυμες θέσεις του Δημοσίου, όμως τους έβαλε στο Μαξίμου σαν να ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, άνθρωποι χωρίς προσόντα να υπηρετούν στο κέντρο των αποφάσεων για τη χώρα.

22 νέα και επετειακά ψέματα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

Το τροπάρι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται! Εδώ και έναν χρόνο! Και στις 20 Σεπτεμβρίου, ένα χρόνο από τις (δεύτερες) συριζοεκλογές, έγινε… επετειακό!

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, στα σκάνδαλα και στην απόλυτη διάλυση όσον αφορά στην ασφάλεια και στη διαχείριση του μεταναστευτικού, η κυβέρνηση (δια των γνωστών «πηγών» της) είχε το θράσος να μας… επισημάνει τα… βασικότερα σημεία του έργου της, στη διάρκεια και αυτού του μετεκλογικού έτους.

Και βέβαια, σπεύδουν να μας προκαταλάβουν ξανά με το γνωστό τροπάρι: Ο λαός μας ψήφισε, άρα ο λαός συμφωνεί με όσα γίνονται.

Πρόκειται για την γνωστή ύβρι την οποία και πάλι επανέλαβαν: «Ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και την προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από τη βαθύτερη και πλέον μακροχρόνια κρίση της σύγχρονης ιστορίας της». Και:

Το μεγάλο πάρτι με τα κόκκινα δάνεια ...

Το τραπεζικό σύστημα δεν είναι υποχρεωμένο να στηρίζει με νέα δάνεια εταιρείες που είναι υπερχρεωμένες και να συμπεριφέρεται στους ιδιοκτήτες τους σαν να πρόκειται για ιερές αγελάδες. Το πάρτι αυτό πρέπει να τελειώσει. Όποιος θέλει να είναι «αφεντικό» να το κάνει με τα δικά του λεφτά και όχι με εκείνα του ελληνικού λαού.

Είναι αδιανόητο να γίνονται κάποιοι επιχειρηματίες  και τα χρήματα να τα βάζουν οι φορολογούμενοι! Θέλει αυτός ο κάποιος να είναι ξενοδόχος ή εκδότης; Είναι δικαίωμά του, αρκεί να βάλει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Δεν υπάρχει μέρος στον πλανήτη που να συμβαίνει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα!