Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Φίλης: Η εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας ...

Ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας επέρριψε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η εκκλησία εχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή». Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Αρχιεπισκοπή: Απάντησή μας το έργο μας

Γιατί δεν θυμόμαστε τους νεκρούς της Marfin;

Για ποιο λόγο το συλλογικό θυμικό δεν ανακαλεί τους νεκρούς της Marfin; Η απάντηση είναι προφανής, αλλά όχι και εύκολη. Εχει να κάνει με την αμηχανία του απέναντι στην τραγωδία...

Μπορείτε να μου πείτε, τώρα εδώ, ποιοι ήταν οι νεκροί της Marfin; Πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί μέσα; Υπήρχε όντως και μία έγκυος ανάμεσα τους; Πώς λέγεται αυτός που συνελήφθη ως κύριος ύποπτος; Και, τελικά, ποια ήταν η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης;

Στοιχηματίζω ότι οι περισσότεροι από σας δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Ισως πάλι να θυμάστε ότι ναι, μία γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά ποτέ δεν συγκρατήσατε το όνομά της.

Ο Α. Τσίπρας και η μανία του για… εγκλεισμούς!

Όσο και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπάθησε να αποφορτίσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του κόμματός του περί… σύλληψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύ.
Ας αφήσουμε που και η κ. Γεροβασίλη, αφού επέλεξε έναν πολύ παιδαριώδη τρόπο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά περπάτησε στην ίδια επικίνδυνη ατραπό.
Τι είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του; Τα εξής:
«Θα πρότεινα, μάλιστα, στην συνδικαλιστική ηγεσία της αστυνομίας αντί να ανακοινώνει ότι θα συλλάβει τον Χουλιαράκη, μήπως να ανέβαινε αυτές τις μέρες προς Θεσσαλονίκη μεριά».

Ποιος είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλε;

Ο κ.  Παυλόπουλος δήλωσε πρόσφατα και  για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι εχθρός της Δημοκρατίας είναι ο… νεοφιλελευθερισμός. Κάτι κακό θα πρέπει να του έχουν κάνει οι φιλελεύθεροι στην παιδική του ηλικία, δεν εξηγείται αλλιώς. Κι εμείς που νομίζαμε ότι εχθρός είναι τα χαστούκια του Κασιδιάρη και οι δηλώσεις του Τσίπρα περί σύλληψης του Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν βρήκε μέχρι σήμερα μία αφορμή να σχολιάσει την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών και  τις βάναυσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη. Δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για τα όσα είχε δηλώσει ο συγκυβερνήτης Πάνος πριν έναν χρόνο για την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Και φυσικά ούτε λέξη για την πρόκληση Τσίπρα να ζητήσει την σύλληψη του κ. Μητσοτάκη. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τον κ. Παυλόπουλο. Υποψιαζόμασταν ότι δεν  θα ήταν πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Με την στάση του το επιβεβαιώνει. Δυστυχώς…