Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

#MARFIN . 76 μήνες χωρίς δικαιοσύνη...

76 μήνες χωρίς δικαιοσύνη. 76 μήνες χωρίς απάντηση. Ποιος έκαψε τον Νώντα Τσάκαλη, τη Βιβή Ζούλια και την έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου; Γιατί δεν τους σώσαμε; Η πολιτεία δεν προσπάθησε ποτέ να απαντήσει. Ούτε οι πολιτικοί νοιάστηκαν. Ούτε οι δημοσιογράφοι. Ούτε οι δικαστές. Ούτε τα «κινήματα». Όλοι θα βρουν δικαιολογία για την δική τους στάση. Το ερώτημα όμως δεν αλλάζει: Ποιος έκαψε στην καρδιά της Αθήνας, την άνοιξη του 2010, τρεις νέους ανθρώπους;

Για τις δημοπρασίες εντόκων θα μας πει τίποτε ο Ν. Παππάς;

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε πως αντλήθηκε 1 δις ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 3 μηνών, με επιτόκιο 2,70%.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε πως κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,70%, το ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 1,3 δις ευρώ.

Στις 31 Αυγούστου αντλήθηκε ποσό 1.137,5 εκατ. ευρώ με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και με επιτόκιο 2,97%.

Στις 10 Αυγούστου, 1.138 εκατ. ευρώ με δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων και με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,70%.

Στις 3 Αυγούστου, 812,5 εκατ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,97%.

Φτάνει η ώρα μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης ...

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που ακούμε ένα καθαρά φιλελεύθερο λόγο από υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος: Λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι. Και το σύνθημα αυτό τυγχάνει ευρείας ανταπόκρισης. Φτάνει η στιγμή που η χώρα θα αποκτήσει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

Είναι το μεγάλο στοίχημα της ίδιας της χώρας! Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση είναι αυτός που υπέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πολλοί πολιτικοί άνδρες χόρτασαν στο παρελθόν το κοινό τους με ανέξοδες υποσχέσεις, ο Κυριάκος προσπάθησε να κάνει μία καινούργια αρχή, να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος δεν έχει άλλο δρόμο. Δεν θα έχει το περιθώριο που είχαν οι προκάτοχοί του. Όχι 100 ημέρες, ούτε δέκα δεν θα τον περιμένουν οι Έλληνες. Δεν έχει το περιθώριο να πάρει την εξουσία και στην συνέχεια να αυτοσχεδιάσει, όπως έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει. Θα πρέπει, λοιπόν, να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει, επειδή αύριο θα κληθεί να τα εφαρμόσει.