Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κατέστρεψαν μερικά νησιά, αλλά… νίκησαν τη διαπλοκή!

Οι ειδήσεις που έρχονται από το μέτωπο του τουρισμού, το μοναδικό από το οποίο μπορεί η χώρα να περιμένει κάποιο έσοδο, είναι ζοφερές.

Κατ’ αρχήν, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν εντελώς καταστραφεί, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί εκεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 5 Μαΐου – όταν η κυβέρνηση είχε πια… νικήσει τη διαπλοκή – ο φετινός Αύγουστος ήταν ο χειρότερος από πλευράς τουριστικής κίνησης για τη Λέσβο.

Η κυβέρνηση δίνει μαθήματα ελληνικής δημοκρατίας...

Προχτές ο Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε, όπως είχε δικαίωμα, την πρόταση για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Χτες οι Αρχές εισέβαλαν στο γραφείο της συζύγου του (κατ' άλλους στην οικεία του) για... «υπόθεση» της κυρίας Στουρνάρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση των κουμπάρων δίνει ρεσιτάλ αυταρχισμού, επιβάλλει την άποψή της στη Δικαιοσύνη, απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και υπόσχεται στους Έλληνες ένα εφιαλτικό μέλλον.

Μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση αυτή διολισθαίνει όλο και περισσότερο στον κατήφορο του αυταρχισμού. Όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι εχθρός και το δόγμα που ακολουθούν είναι «ή αυτοί ή εμείς». Χτες συνέβη το αδιανόητο. Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε το βράδυ της Τρίτης την πρόταση του ΤΣΜΕΔΕ για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνηση. Της τράπεζας που έχει ως ένας από τους βασικούς της πελάτες τον κουμπάρο του κ. Σπίρτζη, τον κ. Καλογρίτσα. Την αμέσως επόμενη ημέρα οι Αρχές έκαναν έλεγχο για μία παλαιότερη υπόθεση της συζύγου του κ. Στουρνάρα.