Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Στην χώρα που πωλούν τα μετρητά…

Εταιρείες συμμετοχών κυκλοφορούν στα γραφεία γνωστών επιχειρηματιών και τους πουλάνε ….χρήμα.

Δανείζουν οποιοδήποτε ποσό για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.
Διευκολύνουν και ζητούν ένα μικρό λογικό αντίτιμο. Το κόστος για τα «δάνεια» που προσφέρουν ξεκινά από 9% το χρόνο.

Πλην όμως οι εξασφαλίσεις που απαιτούν –λόγω των «ιδιαίτερων συνθηκών»- ανεβάζουν το συνολικό «τίμημα της εξυπηρέτησης» ακόμη και στο 17%.
Την εποχή που σε ολόκληρο τον πλανήτη το χρήμα έχει χάσει παντελώς την αξία του, τα επιτόκια παγκοσμίως είναι μηδενικά ή αρνητικά και οι οικονομολόγοι αναζητούν τρόπους και μεθόδους επιστροφής στην λογική, η Ελλάδα ζει στον δικό της κόσμο.

Η σύγκρουση με το Βερολίνο είναι αναπόφευκτη ...

Η συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους είναι μία κακή συμφωνία και δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει αποτελέσματα. Η Γερμανία αρνείται να δεχτεί έναν new deal για την Ελλάδα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις του μέλλοντος έχουν να διαλέξουν μεταξύ της στασιμοχρεοκοπίας και μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης με μία Ευρώπη που λειτουργεί με το πείσμα ενός πεντάχρονου…

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι προϊόν της αδιαλλαξίας της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό των Αθηνών και να αποδείξει έτσι ότι τα θεσμικά της όργανα μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελος των λαών της Ευρώπης. Αντίθετα, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών οχυρώθηκε πίσω από ακατανόητες συμφωνίες κορυφής που απλά και μόνο έσπρωχναν το τενεκεδάκι λίγο πιο κάτω και παράτειναν έτσι το δράμα των εγκλωβισμένων πολιτών, σε μία χώρα που μοιάζει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο με θάλαμο δηλητηριωδών αερίων.