Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα...

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νησί της Ζακύνθου, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Αυγούστου, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Παύλο Κολοκοτσά και συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκλήρωσα μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Ζακύνθου.

Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα είναι ένα: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους.

Έτσι καταργήθηκαν όλες οι συμφωνίες για το Μεταναστευτικό ...

Καθώς ο καιρός περνά, οι Έλληνες συνειδητοποιούν – και όσοι δεν το συνειδητοποιούν απλώς εθελοτυφλούν – πως την ευθύνη για όσα συμβαίνουν περί το μεταναστευτικό-προσφυγικό φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όχι μόνο απηύθυναν γενικό προσκλητήριο στη διάρκεια του ολέθριου για τη χώρα 2015, επιτρέποντας να περάσουν τα σύνορά μας πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες (προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο των συνόρων και του περίφημου «Βαλκανικού Διαδρόμου»), αλλά και φρόντισαν να μην τηρηθεί τίποτε από τα συμφωνημένα σε εσωτερικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αν εξαιρέσουμε τη γνωστή «κλάψα» περί μονομερών ενεργειών, στην πράξη όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε, αλλά και προκάλεσαν μεγαλύτερα δεινά, εμφανιζόμενοι ανίκανοι να αποτρέψουν και να προβλέψουν το παραμικρό.

Μεταναστευτικός ανθρωπισμός. Μια κερδοφόρα «μπίζνα» ημετέρων;

Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία η καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, για το άρωμα σκανδάλου («τεράστιο ηθικό θέμα» το χαρακτήρισε) που αναδύει η σίτιση προσφύγων στις Σέρρες, καθώς την ανέλαβε ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για το προσφυγικό, ενώ η κόρη του θα τον ελέγχει (τρία σε ένα)!

Σύμφωνα με δήλωση της κ. Σταμπουλή στο Liberal, το ποσό δεν ήταν το θηριώδες των 750 χιλιάδων που είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν περίπου 30 χιλιάδες και για σίτιση διαρκείας 10 ημερών, αλλά κατά την ίδια ετίθετο «ηθικό ασυμβίβαστο», γι’ αυτό και προέβη σε δημοσιοποίηση του προβλήματος. (Χθες ως αργά τη νύχτα συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών, για το θέμα).

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου ποσού, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ανθρωπισμός προς τους πρόσφυγες γίνεται μια αποδοτική «μπίζνα» για ημέτερους του πολιτικού περιβάλλοντος της κυβέρνησης.