Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν ξέχασε ...

Τ​​​​ίποτα πιο απρόβλεπτο από το παρελθόν», έλεγαν κάποτε οι γνώστες των σταλινικών μεθόδων. Η εξουσία έχει τα μέσα να αναγορεύει το αφήγημά της σε επίσημη ιστορία. Αναδεικνύοντας εξιλαστήρια θύματα για να στρέψει την προσοχή μακριά από τους δράστες. Εφευρίσκοντας ανύπαρκτες συνωμοσίες για να θολώσει τα νερά. Μεταφέροντας τη συζήτηση από το κεντρικό στο επουσιώδες ή στο ανύπαρκτο. Τυλίγοντας την πραγματικότητα με ένα νέφος σχετικοποίησης. Διοχετεύοντας φήμες και «ερωτήματα», που με τη βοήθεια προθύμων ΜΜΕ θα μετατραπούν σε «ειδήσεις», και με λίγη τύχη σε δικαστικές διώξεις. Και κάπως έτσι ξαναγράφεται η ιστορία ή διαμορφώνεται το κυρίαρχο αφήγημα.

Χωρίς πάτο το βαρέλι με τα ψέματα Σκουρλέτη ...

Όταν ο κ. Σκουρλέτης παριστάνει ότι τσακώνεται με τον κ. Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και για τις αποκρατικοποιήσεις γενικά, δεν το κάνει επειδή το πιστεύει.

Γνωρίζει πολύ καλά και όσα προβλέπει το Μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού και αυτά που προβλέπει το Συμπληρωματικό Μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016 και όσα ψηφίστηκαν στις 22 Μαΐου 2016 και τι περιλαμβάνει το ΦΕΚ της 25ης Μαΐου 2016 και όσα περιλαμβάνει η έκθεση της Κομισιόν Ιουνίου 2016 για την (λεγόμενη) Πρώτη Αξιολόγηση και τι περιλαμβάνει το Επικαιροποιημένο Σχέδιο Αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας της 26ης Απριλίου 2016 (ΤΑΙΠΕΔ).

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Δημιουργήθηκε το Υπερταμείο (ΕΕΣΠ, Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας) με διάρκεια ζωής 99 έτη, υπό την αυστηρή εποπτεία των δανειστών, κάτω από την ομπρέλα του οποίου μπαίνουν τα πάντα: Το ΤΑΙΠΕΔ, η Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην οποία θα περιέλθουν οι συμμετοχές του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) – από το οποίο, σύμφωνα με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ο κ. Τσίπρας θα έπαιρνε 12 δις για να τα μοιράσει στους αφελείς ψηφοφόρους του.

Και μην ξεχνάτε... Να χαμογελάτε στο facebook και Instagram...

Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής...

Κωδικός 24 ώρες” είναι το νέο φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεια, κτηματολόγιο κλπ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 ΑΦΜ πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής