Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τι θα έπρεπε να είχαμε προσέξει: Ασφαλιστικό (β)

Περιέγραφα πριν από 20 χρόνια σε αυτή τη στήλη πώς βαθμιαία η απερίσκεπτη και ολέθρια πολιτική που ακολουθήθηκε σε βάρος της υγείας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και με την ενθουσιώδη στήριξη από τη συνδικαλιστική ηγεσία κάθε ιδεολογικού χρώματος, πήρε εγκληματικές διαστάσεις όταν αναδείχθηκε στην κυβέρνηση για πρώτη φορά η Αριστερά επί ΠαΣοΚ με την εφαρμογή πλήθους νέων «προοδευτικών» ιδεών για την απομύζηση των Ταμείων. Ιδού μερικές από αυτές που ανέδειξα σε αυτό το άρθρο: «Αρχισε η ένταξη στο ΙΚΑ και στα άλλα ισχυρά Ταμεία όπως το ΝΑΤ διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που δεν ήταν ασφαλισμένες, αλλά χωρίς το κράτος να καλύπτει τις πρόσθετες πληρωμές με ισόποσες επιχορηγήσεις. Μας ήλθαν και διάφοροι ομογενείς από Αίγυπτο, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, ανατολικές χώρες χωρίς να έχουν πού την κεφαλήν κλίναι και χωρίς να απαιτεί η κυβέρνηση από αυτές τα ασφάλιστρα που είχαν πληρώσει ως εκεί ασφαλισμένοι.

Tο Brexit βουλιάζει την αγορά ακινήτων στην Αγγλία; 2 μήνες μετά ...

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση των Βρετανών πολιτών να αποφασίσουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλοι εκτίμησαν ότι η απόφαση είναι μια ωρολογιακή βόμβα για το επιχειρείν στη χώρα. Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως;

Ίσως ο σημαντικότερος τομέας στην Αγγλία μετά εκείνη του Χρηματοοικονομικού κλάδου και του κλάδου εκπαίδευσης είναι εκείνη των επενδύσεων στον κλάδο επενδύσεων ακινήτων. Η Αγγλία, λόγω της ακριβής γης, του ειδικού καθεστώτος με τα ακίνητα (που επιτρέπει τα ακίνητα να είναι τμήμα της αγοράς ξεπλύματος μαύρου χρήματος), και της στρατηγικής θέσης του Λονδίνου, έχει αναπτύξει μια από τις πιο αξιόλογες αγορές ακινήτων.