Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Στα χέρια της Cosco το 51% του ΟΛΠ ...

Τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς απέκτησε η Cosco έναντι τιμήματος 368,5 εκατ. για το 67% του ΟΛΠ.

Ο κινεζικός όμιλος κατέβαλε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ το τίμημα για το 51% που ανέρχεται σε ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ. Το "πακέτο" των μετοχών για το 51% του ΟΛΠ πέρασε στην κατοχή της κινεζικής COSCO μέσω του Χ.Α., όπου την  έναρξη της οποίας κήρυξαν ο πρόεδρος της Cosco Shipping, Γουάν Μιν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλας.

Το πακέτο αφορά 12,75 εκατ. μετοχές, στην τιμή των 22 ευρώ, με τη συνολική του αξία να διαμορφώνεται σε 280,5 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια για τη φέτα και την μη προστασία της ...

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση επιδίδεται σε «εγκαίνια προπαγάνδας» και σε επιθετικές «ενημερώσεις» μέσω non paper, δια των οποίων «απειλεί» και με νέα έργα (ενώ στην πραγματικότητα κόβει κορδέλες σε «χωριά Ποτέμκιν», όπως συνέβη με το νοσοκομείο της Σαντορίνης, και οικειοποιείται τα έργα και τις προσπάθειες άλλων, όπως συνέβη με το αεροδρόμιο της Πάρου.
Όταν ούτε αυτό το καταφέρνει, όταν η ανικανότητά της καθίσταται ορατή δια γυμνού οφθαλμού, τότε επιδίδεται σε ψέματα, συκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης και ανακρίβειες με σκοπό να θολώσει τα νερά.
Η περίπτωση της ελληνικής φέτας και των ελιών Καλαμάτας και η πλήρης αδυναμία για κατοχύρωση της ονομασίας της φέτας ως αποκλειστικά ελληνικού προϊόντος, ανήκει σ’ αυτήν την τελευταία κατηγορία.