Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ένα ακόμη μικρό θαύμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ...

Επειδή η προπαγάνδα καλά κρατεί και οι κυβερνητικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να εμφανίζουν ανθηρή την κατάσταση στη χώρα, ας καταφύγουμε πάλι σε επίσημα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται και που αποδεικνύουν πως και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, περαιτέρω μείωση σημείωσε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο, καθώς το υπόλοιπο των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 201,7 δις ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Την ίδια ακριβώς ημέρα που έγιναν αυτές οι ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή στις 27 Ιουλίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας.

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Realnews ...

1. Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική πρόωρων εκλογών; Κάποιοι υποπτεύονται ότι οι εξαγγελίες για κοινωνικές παροχές και τα εγκαίνια έργων εν μέσω θέρους δεν είναι τυχαία.
Δεν αποκλείω καθόλου να έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο. Ο κ. Τσίπρας  κατά την προσφιλή του τακτική έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη. Το έκανε και πέρυσι το καλοκαίρι, το ξανακάνει και φέτος. Επιθυμία τους είναι να πάνε τις εκλογές όσο μακρύτερα μπορούν, αλλά επειδή η επιθυμία τους αυτή είναι σε ευθεία αντίθεση με την δύσκολη πραγματικότητα προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο εκλογών.

2. Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με…. τσουνάμι των φόρων. Προβλέπετε κοινωνική έκρηξη;
Πιστεύω ότι το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου ένιωσαν όλοι οι συνταξιούχοι -ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι- και η βαριά φορολογία γονατίζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους μισθωτούς.