Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Άλλη μία περίπτωση ανάπτυξης από τον Ι.Τ πάει στράφι...

Το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία των υδατοδρομίων τορπιλίζει όλες τις ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας έτσι αρνητικό κλίμα για ακόμη μία φορά στο επενδυτικό κοινό των υδροπλάνων, εκτιμά η Hellenic Seaplanes.
Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει πλήρως και υποβαθμίζει το ρόλο του ιδιώτη επενδυτή και ακυρώνει όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια, ή το ολιγότερο ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, τουλάχιστον όλων όσων έχουν ξεκινήσει με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Συμφωνία για τους μετανάστες έχει καταργηθεί στην πράξη ...

Μπορεί κάποιοι να εθελοτυφλούν, αλλά είναι καιρός να αντιληφθούμε πως η Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα έχει στην πράξη καταργηθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Ακόμη και αν αυτό δεν γίνεται σκόπιμα, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα της υπεραντίδρασης από πλευράς Ερντογάν (που έχει λάβει διαστάσεις πογκρόμ), προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, το πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια.

Και ήταν αναμενόμενο: Όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του τουρκικού Στρατού, οι εκκαθαρίσεις και οι δημόσιοι εξευτελισμοί, δεν θα άφηναν πολλά περιθώρια για συνέχιση των ελέγχων από την τουρκική Ακροφυλακή.