Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η νεκρανάσταση της κεντροαριστεράς και η τάχα δεξιά...

Πριν λίγες μέρες είδε το φώς της δημοσιότητας η είδηση ότι η αυτοαποκαλούμενη κεντροαριστερά βολιδοσκόπησε για επικεφαλής της τον Γ. Στουρνάρα. Από την άλλη πλευρά βολιδοσκοπείται κατά καιρούς ο Κ. Καραμανλής για επικεφαλής της κεντροδεξιάς. Φοβάμαι ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Έχει ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές.
Το λέω, γιατί οι όροι κεντροδεξιά, κέντρο, κεντροαριστερά κλπ είναι κενοί περιεχομένου. Έχουν λόγο ύπαρξης σε ένα χωράφι ή σε μια αλάνα. Όχι σε προσδιορισμό πολιτικής. Για να μην πω ότι είναι απάτες για το λαό.

Για τις καταστροφές στο ΑΠΘ θα πληρώσουν οι ίδιοι που πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ ...

Η ανάγνωση του καταλόγου των ζημιών που προκλήθηκαν στο ΑΠΘ από τους «αλληλέγγυους της καταστροφής», όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την κοσμητεία της Νομικής Σχολής, προκαλεί σοκ!

Αλλά μεγαλύτερο σοκ προκαλεί η κυβερνητική απάθεια τόσο έναντι της παράνομης εφόδου, κατάληψης και στρατοπέδευσης επί δεκαημέρου, όσο και έναντι αυτών καθαυτών των καταστροφών.

Το σοκ προκαλείται κυρίως σε αυτούς που φαντάστηκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα συγκροτούσαν μια κανονική κυβέρνηση που θα σεβόταν και θα προάσπιζε τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου.