Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο Αυγουστιάτικος εφιάλτης του Α. Τσίπρα...

Όπως και πέρυσι, ο Αύγουστος είναι πολύ πιθανόν να αποδειχτεί ο μήνας που θα προσδιορίσει το χρόνο των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, εκτός απρόοπτων εξωτερικών εξελίξεων.

Κατ' αρχήν οι απρόοπτες εξωτερικές εξελίξεις που αφορούν τόσο την Τουρκία, όσο και τη μετά Brexit-ΕΕ καθώς και το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών μπορούν να αλλάξουν για τη χώρα μας μια σειρά δεδομένα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει ιδιαίτερα θετικά στοιχεία αποδοχής στο εξωτερικό, ιδίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ αλλά και ραγδαία φθορά στο εσωτερικό.

Αν ο Τσίπρας ήθελε «μελέτη επιπτώσεων», δεν χρειαζόταν «μυστικές ομάδες» και «μυστικά Σχέδια» ...

Δεν υπάρχει σχεδόν η παραμικρή αμφιβολία ότι – τώρα που τελειώσαμε με τον εκλογικό νόμο και ξαναπιάνουμε τη συζήτηση περί του περίφημου Σχεδίου Τσίπρα για έξοδο από το ευρώ με εκτελεστικά όργανα τους Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ – θα ξανακούσουμε τα γνωστά.
Δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε μια «μελέτη επιπτώσεων» αν η χώρα εκβιαζόταν και βρισκόταν προ τετελεσμένων και τα λοιπά και τα λοιπά.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως μελέτες επιπτώσεων υπήρχαν και είχαν δημοσιευθεί εγκαίρως – οπότε τι θα προσέθετε μία ακόμη;
Έχουμε και λέμε:

Ο Κυριάκος είναι προσωπικός στόχος!

Είναι φυσικό μία κυβέρνηση να μην επιθυμεί να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης νέο πρωθυπουργό. Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, υπάρχει μία ψύχωση. Το είπε και ο Λεβέντης, ότι στόχος της απλής αναλογικής ήταν να μην γίνει ο Κυριάκος Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει προσωπικά με τον Κυριάκο!

Κι όταν τελείωσε οριστικά το θέμα των 200 ψήφων, όταν ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές και άρα ο Κυριάκος μπορεί να είναι ο επόμενος ισχυρός πρωθυπουργός, το ρεπερτόριο συνεχίστηκε πλέον  με προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του Κυριάκου.