Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μυθικό πλεονέκτημα ...

Το σημερινό άρθρο το υποσχέθηκα σε έναν φίλο στο Twitter που μου ασκεί σταθερά πολύ έντονη κριτική… Σε ένα από τα πολλά επικριτικά του σχόλια με προκάλεσε να γράψω για την διαφθορά και την διαπλοκή. Του το υποσχέθηκα! Και εγώ σε αντίθεση με αυτόν που ψήφισε ο Twitterικός μου φίλος τις τηρώ τις υποσχέσεις μου

Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι παγκόσμια φαινόμενα. Φαινόμενα που συναντιούνται σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα της καθημερινότητας, της κοινωνίας και της ζωής μας. Η φοροδιαφυγή, το ρουσφέτι, το σβήσιμο προστίμου, το «κονέ» που σε έφτιαξε στον στρατό, το φακελάκι, το ποσοστό επί μιας συμφωνίας στον μεσάζοντα, το γρηγορόσημο, το πολιτικό μαύρο χρήμα, τα «στραβά μάτια» σε μια παρανομία, ο αυθαίρετος ημιυπαίθριος, η φωτογραφική διάταξη κοκ αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα. Βασική αρχή που όσο και αν μας είναι δυσάρεστο ΠΡΕΠΕΙ να θυμόμαστε είναι πως η διαφθορά μοιάζει με τον χορό. Θέλει δύο… Για την ακρίβεια θέλει τουλάχιστον δύο… Οπότε για κανένα είδος διαφθοράς και διαπλοκής δεν φταίει ΠΟΤΕ μόνο ένας ή μόνο μια κατηγορία συμπολιτών μας.

Πουλάει ακόμη φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό καθώς και την πρόταση για σταθερές πλέον κυβερνητικές θητείες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, επέμεινε αμετανόητα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 ωφέλησε την ελληνική οικονομία κατά 20 δισ ευρώ και υποσχέθηκε φως στο τούνελ της οικονομίας μέσω επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, ομολόγησε ωστόσο, ότι οι υπερβολικοί φόροι δεν γίνεται να μειωθούν έως το 2018 οπότε και διαπραγματευόμαστε να επιτύχουμε χαμηλότερα πλεονάσματα ενώ αίσθηση προκάλεσε και η απάντησή του για τις τηλεοπτικές άδειες: "Τις άδειες δεν θα τις πάρουν οι καλύτεροι αλλά όσοι πληρώσουν περισσότερα".

Ούτε την εθνική εορτή δεν σεβάστηκαν οι Ισλαμιστές... Νέο μακελειό στη Γαλλία...

Ένα νέο εφιάλτη ζει η Γαλλία καθώς εχθές το βράδυ στην πόλη της Νίκαιας φορτηγό - νταλίκα έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης.

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί της επίθεσης.

Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.