Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο @AdonisGeorgiadi για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τα 300 εκ. ήταν ξεπούλημα, τα 45;

Με ανάρτησή του στο twitter o Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραπέμπει σε μία δήλωση του Ιουλίου του 2013 από τον Γιώργο Σταθάκη ο οποίος έκανε λόγο για «προκλητικά χαμηλή τιμή» αναφερόμενος στα 300 εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε η τότε κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Και μετά ενοχλούνται που τους λέω πολιτικούς απατεώνες. Τα 300 εκ. ήταν ξεπούλημα, τα 45;» γράφει ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε την ανάρτηση:

Οι μισές (και βολικές) αλήθειες ...

Για την Ιστορία, αλλά και για να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση συστηματικά καταφεύγει στην προπαγανδιστική μέθοδο της μισής αλήθειας (που και αυτή αποτελεί ψέμα), αξίζει να συγκρίνουμε τις δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα (στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, για να μην ξεχνιόμαστε.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού της 9ης Ιουλίου, αναφέρεται σχετικά με τη συζήτηση που οι δύο άνδρες είχαν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος:

Τα λουκέτα θα στοιχίζουν περισσότερο...

Ο θόρυβος που κάνουν τα μεγάλα επιχειρηματικά κανόνια στην παραγωγή και στις υπηρεσίες μαζί με τις πολιτικές ανοησίες που τα συνοδεύουν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την ουσία. Ότι τελικά η Ελλάδα εκτός από 50-100 "καλοστεκούμενους" Ομίλους (άγνωστο για πόσο ακόμη) μετατρέπεται ιλιγγιωδώς σε απέραντο ψιλικατζίδικο και χώρο υποδοχής ευκαιριών μόνο για φτωχοτουρισμό.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα στοιχεία που κατά καιρούς δίνουν τα Επιμελητήρια για τη διαγραφή αλλά κυρίως για την έγγραφή νέων επιχειρήσεων και παραμερίστε το συσχετισμό που είναι μονίμως αρνητικός και δείχνει (ως τελικό αποτέλεσμα) ότι από το 2012 ( που νιώσαμε την κρίση και στην τσέπη μας) έχουμε χάσει πάνω από το 70% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Να μην παίζουμε κρυφτούλι με τις τράπεζες ...

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποιες ακριβώς προβλέψεις έχουν κάνει οι τράπεζες για πλήθος εταιρειών που όλοι γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να ξέρουμε αν έχουν γίνει προβλέψεις και σε τι μέγεθος για τον Μαρινόπουλο. Αλλά και για τις εκδοτικές εταιρείες. Γενικά για εταιρείες που τα δάνειά τους εμφανίζονται ενήμερα.

Μόνο έτσι μπορούμε ως πολίτες και ως εν δυνάμει μέτοχοι των τραπεζών να έχουμε μία πλήρη εικόνα για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών. Κι επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται τα στοιχεία των εταιρειών φύλλο και φτερό, κατανοούμε την αξία της εργασίας της Τράπεζας της Ελλάδος και των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών. Μπορούν, λοιπόν, να μας πουν αν έχουν γίνει προβλέψεις για τις υπερχρεωμένες εταιρείες που σήμερα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης.