Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ψηφίζουν και μετά λυπούνται !!!

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει τα πάντα. Έχουν ψηφίσει μνημόνιο. Έχουν ψηφίσει εκχώρηση εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια. Έχουν ψηφίσει κόψιμο σε συντάξεις.

Έχουν ψηφίσει ιδιωτικοποιήσεις.
 Έχουν ψηφίσει αύξηση του Φ.Π.Α...

 Έχουν ψηφίσει τα πάντα.

Κι όπως είναι φυσικό, πάντα, μετά από κάθε εφαρμογή αρχίζει η κλάψα. Αρχίζει η μουρμούρα. Αρχίζει η δικαιολογία.
Αυτό έχουμε και σε αυτή την περίπτωση με το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους. Οι άνθρωποι που έταξαν στους πάντες τα πάντα, και ετοιμάζουν να φορολογήσουν μέχρι και το οξυγόνο άρχισαν πάλι τις δικαιολογίες.
Ας δούμε τι είπαν:

Στου κασίδη το κεφάλι μνημόνια και ιδεοληψίες...

Αν καλά καταλάβαμε από τις θέσεις της Επιτροπές Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που υποβλήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι όλα όσα προ των εκλογών του Ιανουαρίου υποστηρίζαμε και όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσαμε – αλλά τότε ήμασταν κινδυνολόγοι και καταστροφολόγοι…
Το 68 σελίδων κείμενο θέσεων, που εμφανίζει αρκετά σημεία μιας «αυτοκριτικής» που μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί – αδύνατον να δεχθούμε πως δεν ήξεραν και πως είχαν αυταπάτες, την εξουσία ήθελαν και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και κάθε ψέμα – περιλαμβάνει τα «θετικά και αρνητικά» σημεία της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Κατ’ αρχήν, αυτό το οποίο λένε, αναφερόμενοι στην περίοδο μεταξύ των εκλογών του Ιανουαρίου και των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, είναι ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προετοιμαστεί σωστά για να κυβερνήσει.

Το ανεξάρτητο ΕΣΡ πριν 3 χρόνια έδωσε πανελλαδική άδεια στον Καρατζαφέρη...

…Και εχθές απεδείχθη ότι δεν μπορεί
να διεκδικήσει ούτε για μπακάλικο!
Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας υποβολής φακέλων για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των 4 τηλεοπτικών αδειών… Ο Γιώργος Καρατζαφέρης λέγεται ότι βρέθηκε εκτός διαγωνισμού… 

Αφού δεν είχε πληρώσει ούτε καν το παράβολο των 30.000 ευρώ που προβλέπεται από τη διαδικασία! Από αυτό το γεγονός και μόνο, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς – ακόμη και οι κακοπροαίρετοι, τι φαγοπότι έγινε επί 25 χρόνια!

Το πραξικόπημα που δεν έγινε…

Τελικά ο κ. Βαρουφάκης αποδείχθηκε περισσότερο ανόητος και απ’ όσο φαινόταν τα τελευταία χρόνια της κρίσης που εμφανίστηκε στο προσκήνιο της πολιτικής μας αντιπαράθεσης.
Εν αγνοία των επιπτώσεων και των κινδύνων που είναι δυνατόν να επιφέρει κάθε προσπάθεια εκτροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος φαίνεται πως σαν υπουργός οικονομικών είχε συστήσει μηχανισμό υλοποίησης στρατηγικών αποφάσεων για τη χώρα που δεν είχαν αποφασισθεί από κανένα νομίμως εξουσιοδοτημένο θεσμό ή όργανο της πολιτείας.
Μπορεί διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες ή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να άφηναν να εννοηθεί πως έχουν και δεύτερα σχέδια στο μυαλό τους, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν με στοιχεία, για κάποιο μηχανισμό ή σχέδιο που είχε σαν στόχο το πραξικόπημα.

Τσίπρας και Φάρατζ ...

Με εξαίρεση ορισμένους Σοσιαλδημοκράτες, που υπολογίζουν ότι μπορούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από το φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσεγγίζουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως μια πτέρυγα του ετερόκλητου λαϊκιστικού μπλοκ της Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, που παραλλήλισε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση με τους λαϊκιστές της Βρετανίας, οι οποίοι «υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν».
Αυτό όμως δεν εμποδίζει αξιωματούχους όπως ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ να έχουν αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.