Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αλλαγή εκλογικού συστήματος στον αστερισμό του Κουτσόγιωργα ...

Η χώρα βρίσκεται στο απόλυτο κενό.
Πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο και από αξιολόγηση σε αξιολόγηση.
Τελεί σε καθεστώς επιτροπείας διαρκείας, που με την «περήφανη διαπραγμάτευση» ήδη απλώνεται στα προσεχή εκατό χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας με τον συνεταίρο του, μπροστά στον κίνδυνο της επερχόμενης εκλογικής κατακρήμνισης, φαίνεται ότι αποφάσισαν να της δώσουν το τελικό χτύπημα: Να προσθέσουν σε όλα αυτά και την ακυβερνησία, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο.
Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται πλέον στον αστερισμό του Κουτσόγιωργα.

ΝΔ : Η επιστολή κόλαφος της Cosco δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης...

«Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του "άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε"» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την επιστολή της Cosco προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, μέσω της οποίας η εταιρεία εξέφρασε τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Πειραιά.

Η προφητεία για τους άρπαγες και η ώρα της επαλήθευσης…

Το 2007 έγραφα για την κρίση που θα ερχότανε και γι' αυτά που θα συνέβαιναν με τους «άρπαγες». Η φυλή αυτή ήδη εδώ, έτοιμη να κατασπαράξει όποιον βρεθεί στον δρόμο της. Τα «κόκκινα» δάνεια είναι μόνο η αρχή! «Όταν οι άρπαγες αγοράσουν τα πάντα, τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή», έλεγε ο… μάντης Κάλχας τον Οκτώβριο του 2008…

Ήταν τότε στα χρόνια της ευμάρειας. Τότε που τρέχαμε όλοι χαρούμενοι στις πράσινες πεδιάδες, όπως ακριβώς συνέβαινε και στις διαφημίσεις για τις ευτυχισμένες ολλανδικές αγελάδες. Ήταν η εποχή που ο πρόεδρος Πάκης είχε ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του Δημοσίου και όλοι οι Έλληνες ζούσαν μεθυσμένοι στον απόηχο του 2004, των Ολυμπιακών Αγώνων, της κατάκτησης του Euro και της Eurovision. Τότε, λοιπόν, όποιος τολμούσε να πει κάτι που θα χαλούσε την ονείρωξη αντιμετωπιζότανε ως εχθρός της πατρίδος και παρείσακτος. Γι' αυτό «επιστρατεύτηκε» ο μάντης Κάλχας.

Το τυράκι της φάκας...

Το κυοφορούμενο «αριστερό» νέο εκλογικό σύστημα τα μικρά κόμματα βλέπουν σαν το τυρί, αλλά δεν βλέπουν τη φάκα. Και το μεν τυρί - εν προκειμένω μια-δυο έδρες παραπάνω για το καθένα - είναι τυράκι. Η φάκα, όμως, είναι η ακυβερνησία της χώρας...

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την πρότασή της για τον νέο εκλογικό νόμο. Και, κατά τα φαινόμενα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ ετοιμάζονται να κάνουν άλλη μια ανοησία. Να ψηφίσουν την «απλή και άδολη» αναλογική. Ανοησία θα είναι για τους ίδιους και το κόμμα τους. Λίγο το κακό. Αλλά για τη χώρα μπορεί να αποδειχθεί εγκληματικό λάθος. Ας δούμε γιατί.