Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Όταν ο Μέρντοχ παίρνει το όπλο του…

Ώρα μηδέν σήμερα για τη Βρετανία, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν εδώ και καιρό προβάδισμα στο Brexit και με τους Βρετανούς διχασμένους ως προς την πρόθεση ψήφου τους στο δημοψήφισμα.

Ώρα μηδέν και για το πρόσθετο γεγονός ότι η περιπέτεια αυτή βάφτηκε με το αίμα μιας βουλευτού – οπότε κάποιος έχει αίμα στα χέρια του εκεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα και όλα τα επιχειρήματα, πλην όμως διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν μια χώρα σαν τη Βρετανία να φθάσει σε αυτό το σημείο, χωρίς οι πολιτικοί της να έχουν προβλέψει τους κινδύνους που διατρέχει εδώ και καιρό η χώρα τους.

Στο εδώλιο παραπέμπεται ο Χρ. Μαρκογιαννάκης για το θάνατο του Γιακουμάκη ...


Στο εδώλιο θα καθίσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Την παραπομπή του σε δίκη είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, ωστόσο κατά της απόφασης είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.

«Βόμβα» Ρέγκλινγκ: 100 δισ. ευρώ το κόστος Βαρουφάκη* για την Ελλάδα ...

Μια ακόμη «βόμβα» για την περίοδο που έκανε τις διαπραγματεύσεις ο Γιάννης Βαρουφάκης και για τις συνέπειες που είχε αυτή στην ελληνική οικονομία έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι το κόστος για την Ελλάδα ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ, αν υπολογιστεί και η απώλεια στο ΑΕΠ.

Όλα πάνε καλά :) Σχεδόν 57.000 πρόσφυγες και (λάθρο)μετανάστες ανά την επικράτεια ...

Συνολικά 56.975 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 8.556 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 78 νέες αφίξεις.

Στην Αττική φιλοξενούνται 9.960 άτομα, εκ των οποίων 3.129 διαμένουν στον Σκαραμαγκά.

Σήμερα οι Βρετανοί στις κάλπες γράφουν ιστορία...

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Βρετανοί για το ιστορικό δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 07:00 (09:00 ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 22:00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος), ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 46 εκατ. πολίτες θα ψηφίσουν.
Η καταμέτρηση θα αρχίσει αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθένα από τα 382 τοπικά κέντρα καταμέτρησης των ψήφων θα ανακοινώνει τα αποτελέσματά του. Εκείνο του Σάντερλαντ, στη βορειοανατολική Αγγλία, όπως και εκείνο του Γουάντσγουορθ στο Λονδίνο αναμένεται να δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα γύρω στις 00:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή.
Ένα μεγάλο κύμα αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 02:00 (04:00 ώρα Ελλάδος) το πρωί, το οποίο θα ακολουθηθεί από ένα δεύτερο, δύο ώρες αργότερα. Η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του «Remain» και του «Leave».