Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ναύτες του ΝΑΤΟ και επαναστάτες (του γλυκού νερού) του ΣΥΡΙΖΑ ...

Το χειρότερο δεν είναι πως επί κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου συνέβη αυτό που ούτε καν  θυμόμαστε πια πριν από πόσα χρόνια συνέβαινε στην Ελλάδα.

Το χειρότερο είναι πως αρμόδιος υπουργός  για να τοποθετηθεί επί του συμβάντος ήταν ο κ. Δρίτσας, ο οποίος, μέσα στη γενική κλάψα με αποδέκτες τους απεργούς του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, είχε και αυτό το επιπλέον θλιβερό καθήκον.

Ως γνωστόν, στις 11 Ιουνίου, μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες πολεμικού πλοίου του ΝΑΤΟ που εκτελεί περιπολίες στο Αιγαίο, διαπληκτίστηκαν και τραυμάτισαν λιμενεργάτη, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Και ο κ. Δρίτσας αποκάλεσε το περιστατικό «θλιβερό» (έτσι απλά… θλιβερό) και μεμονωμένο, προσθέτοντας ότι «δεν σχέση με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια» - αποφεύγοντας να μας πει αν έχει σχέση με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Φυσικά, όλοι μπορούν να φανταστούν τι θα έλεγαν ο κ. Δρίτσας και η παρέα του αν ήσαν στην αντιπολίτευση – που μας κουβαλήσατε τους δολοφόνους, που είστε όργανα των Αμερικανών, που υπονομεύετε την ειρήνη, που χτυπούν τους λιμενεργάτες μας…

Η κατάρρευση φέρνει εκλογές…

Ο φίλος Μανώλης Χ. ανάρτησε προχθές στο φ/β την παρακάτω ιστορία.

"Εξοχικόν κέντρον ο "Πλάτανος" έρχεται ο σερβιτόρος για τον λογαριασμό :

"Οφείλετε 100 ευρώ .
-Με απόδειξη ή χωρίς ;
Χωρίς απόδειξη 76 ευρώ .
- Πώς προκύπτει αυτό;
Κύριε 100 ευρώ μείον 24% το ΦΠΑ μας κάνει 76 ευρώ", μου απαντά εμφανώς ενοχλημένος .
"-Και ο φόρος σου;
Ποιος φόρος, αυτός είναι ο φόρος", σε ακόμα πιο έντονο ύφος.
-Κρατούσα μια απόσταση από την τρέλα αλλά όχι για να σωθώ που λέει και ο Νιόνιος, και τον αρχίζω.
-"Στα 100 ευρώ τα 24 είναι ο φόρος που πληρώνω εγώ, και σε ό,τι απομένει θα αφαιρέσεις και 29% που είναι ο φόρος που οφείλεις εσύ, άρα με 54 ευρώ έχεις βγάλει το κέρδος σου.
Μόνο 54 ευρά;

Σε συνθήκες «καύσωνος» η συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη...

Σε συνθήκες «καύσωνος αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, την Πέμπτη στο Mέγαρο Μαξίμου, για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο.

Ανεξαρτήτως του savoir vivre που θα αποτυπωθεί για χάρη των καμερών, το εκρηκτικό κλίμα φάνηκε από τα προεόρτια, με τις διαρροές του Σαββατοκύριακου:

Η μεν Νέα Δημοκρατία διοχέτευσε την πεποίθηση ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές». Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκε απαντώντας: «Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ ότι διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι».